Stare de alertă în Năvodari. Apa Mării Negre este poluată cu o substanţă nocivă

Un localnic din Neptun a constatat că se deversează o substanţă nocivă în apa Mării Negre. Bărbatul a făcut fotografii şi a sesizat Garda de Mediu, dar şi poliţia pentru a se lua măsuri. Nu este singurul caz de acest gen. Apa mării este infestată cu tot felul de substanţe de unii operatori economici.

06 feb. 2018, 06:52
Stare de alertă în Năvodari. Apa Mării Negre este poluată cu o substanţă nocivă

Imaginile au fost surprinse la o construcţie de pe plaja cunoscută sub numele de Mackerel Beach, în dreptul străzii D17. “Am observat că se deversează ceva în apa mării, existând un furtun de incendiu întins. Nu cred că sunt în legalitate cu ceea ce fac”, a semnalat un cetăţean pentru publicaţia replicaonline.ro.

Incidentul vine la mai puţin de un an după ce, în aprilie 2017, cetăţenii sesizau cu privire la o construcţie în staţiunea Mamaia, unde prin intermediul unei conducte improvizate, era deversată apă în Lacul Siutghiol. A intervenit Garda de Mediu Constanţa, care, în urma verificărilor, a constatat că de la nivelul imobilului cu 8 etaje (aflat în construcție la acea dată) a fost amplasată o conductă de scurgere cu destinație Lacul Siutghiol.

O inițiativă ilegală pentru care proprietarul clădirii a fost amendat. Proprietarul terenului situate pe bulevardul Mamaia nr. 485 a fost sancționat contravențional cu amendă cu prinsă între 3.000 și 6.000 de lei, sancțiune prevăzută de OUG 195/2005 pentru neasigurarea la construirea imobilului în cauză a condițiilor de colectare și evacuare a apelor freatice acumulate în zona fundației. De asemenea, s-a impus ca măsură interzicerea descărcării apelor din infiltrații în lacul Siutghiol până la obținerea avizelor de la instituțiile competente.