STATUL se pregăteşte să ofere câte 10.000 DE EURO pentru toţi copiii născuţi după 1 IANUARIE 2018

Statul român intenţionează să le ofere copiilor născuţi după 1 ianuarie 2018 câte 10.000 de euro, în baza unei legi inițiate în Parlamentul României.

11 feb. 2018, 08:28
STATUL se pregăteşte să ofere câte 10.000 DE EURO pentru toţi copiii născuţi după 1 IANUARIE 2018

Statul vrea să ofere aceşti bani pentru ca toţi copii să-şi continue studiile, să-și deschidă o afacere sau să își cumpere o casă din momentul când vor împlini 18 ani. Banii vor fi depuşi la CEC Bank, astfel încât, cu tot cu dobânzi, în momentul împlinirii a 18 ani, fiecare copil să aibă în cont 10.000 de euro.

Părinţii ar putea primi o NOUĂ ALOCAŢIE PENTRU COPII. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Banii vor putea fi „utilizați doar de titular și numai după împlinirea vârstei de 18 ani, însă cu o condiție: copilul să urmeze 12 clase. De asemenea, banii pot fi utilizați în situații precum studii universitare, pentru a-ți deschide o afacere, pentru a-și achiziționa o locuință sau pentru tratament în caz de boala ce necesită tratament costisitor”.

În baza unei legi inițiate în Parlamentul României, urmează să se creeze Autoritatea Națională pentru Copii și Tineri, iar prin intermediul ei se va derula programul național prin care se deschid depozitele bancare pentru toți nou-născuții.

PROIECT de LEGE: Primă de căsătorie de 15.000 de lei, pentru tinerii însurăţei

„Am conceput acest proiect de lege cu gândul la toți copiii care la vârsta de 18 ani vor fie să meargă la facultate și familia nu îi poate susține financiar, fie la cei care vor să fie independenți și nu au niciun ajutor pentru a porni o afacere sau la cei care vor să își cumpere o locuință. Statul român trebuie să se îngrijească serios de fiecare cetățean în parte, încă din prima zi din viață. Această lege este un fel de mulțumire a statului român pentru fiecare născut și o garanție că statul se îngrijește de el. Iar la vârsta majoratului, statul român îi oferă un ajutor real prin intermediul căruia poate porni cu dreptul în societatea din postura de român major”, a declarat unul dintre iniţiatorii legii.