STEAUA – CSM POLI IAŞI 1-1: Surpriză uriaşă pe Arena Naţională. CLASAMENTUL LIGII 1

Formaţia FCSB a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), partida disputată miercuri seară, pe Arena Naţională, în compania echipei CSM Poli Iaşi, în etapa a cincea a Ligii I.

09 aug. 2017, 20:47
STEAUA – CSM POLI IAŞI 1-1: Surpriză uriaşă pe Arena Naţională. CLASAMENTUL LIGII 1

FCSB – POLI IAȘI 1-1: Moldovenii au deschis scorul rapid prin Platini, care a profitat de o eroare a lui Bălașa și a marcat în minutul 9. Roș-albaștrii au alergat după egalare, însă Florin Tănase n-a putut profita de centrarea lui Golofca și a șutat slab.

Golul egalizator a venit în minutul 56, când Gnohere a transformat sigur o lovitură de pedeapsă, după ce mingea l-a lovit în mână pe Tiago. Ieșenii puteau da lovitura cu 4 minute înainte de final, dar Danu Spătaru s-a pierdut în fața lui Niță și a șutat în portarul roș-albaștrilor.

CLASAMENT:

CUM S-A MARCAT:

0-1: Platini a deschis scorul cu un şut de la aproximativ 12 metri.

1-1: Gnohere a transformat un penalti acordat pentru un henţ în careu al lui Tiago Almeida.

FCSB: Niţă – Enache, Larie, Bălaşa, Momcilovici – Pintilii (Teixeira ’46), Junior Morais – Man, Fl. Tănase (Gnohere ’46), Golofca (D. Benzar ’69) – Alibec. Antrenor: Nicolae Dică.

CSM Poli Iaşi: Kelava – Tiago, Cioinac, Frăsinescu, Sin – Qaka (Moisi ’76), Chelaru – P. Mendes, Platini (Spătaru ’83), Bădic – A. Cristea (Kizito ’65). Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Niţă ’89 / Qaka ’18, Chelaru ’82, Spătaru ’90+3, Tiago ’90+4.

Arbitri: Iulian Călin – Valentin Avram, Vlad Bârleanu – Adrian Comănescu.

Observatori: Adrian Vidan, Marian Ivan.

Cătălin Golofca a debutat la această partidă la FCSB, echipă la care este legitimat de luni.

La meci au asistat 5.038 de spectatori. În tribună s-a aflat şi selecţionerul Christoph Daum.

 

 

Echipele de start:

FCSB: Fl. Niță – G. Enache, Bălașa, Larie, Momcilovici – Pintilii, J. Morais – Man, Fl. Tănase, Golofca – Alibec
Rezerve: Stăncioiu, Gnohere, V. Achim, Ov. Popescu, D. Benzar, R. Grecu, Teixeira

Poli Iași: Kelava – Almeida, Frăsinescu, Cioinac, Sin – Qaka, Chelaru – Bădic, Pedro Mendes, Platini – A. Cristea
Rezerev: Koselev, Luwaga, Spătaru, Danale, Vremea, Moisi, Panțîru

 

*** Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, miercuri, că a plătit 2,7 milioane de euro pentru transferurile jucătorilor Romario Benzar şi Dragoş Nedelcu de la FC Viitorul. „Am plătit 2,7 milioane de euro pentru ambii jucători. FC Viitorul va primi 20 la sută dintr-un viitor eventual transfer al vreunui jucător”, a spus Becal

 

UPDATE: Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a anunţat, miercuri, transferurile jucătorilor Romario Benzar şi Dragoş Nedelcu de la FC Viitorul.

„Este o zi mare pentru viitorul Stelei, deoarece acum se contureaza o echipă mare pentru viitor. Vom face performanţe în Europa şi nu sunt vorbe goale. Benzar este jucător de echipă naţională şi cel mai bun fundaş dreapta din România, iar pe Nedelcu îl voiam de 4-5 ani. Pe Nedelcu l-am văzut ca fundaş central. Nu poate fi mai bun ca mijlocaş central decât Casemiro, dar ca fundaş central poate fi mai bun decât Pique. Atunci e mai bine să fie mai bun decât Pique, decât sub Casemiro. Cât au costat nu pot spune acum, deoarece trebuie să cer acordul şi clubului care i-a vândut”, a spus Becali.

Cu transferurile lui Benzar şi Nedelcu, FCSB a ajuns la 11 jucători achiziţionaţi în această vară, după Constantin Budescu, Filipe Teixeira, Junior Morais, Ionuţ Larie, Cătălin Golofca, Andrei Vlad, Robert Grecu, Toma Niga şi Paul Szecui.

viewscnt

„Ne așteaptă o partidă dificilă, trebuie să fim concentrați la maxim, să avem aceeași atitudine de până acum și să câștigăm cele 3 puncte pentru că obiectivul nostru e acela de a câștiga campionatul”, a declarat Nicolae Dică la conferința de presă premergătoare meciului.
„Nu sunt dinainte câștigători. Mergem încrezători acolo”, susține Flavius Stoican, completat de fostul jucător al celor de la FCSB, Cătălin Ștefănescu: „Îmi doresc să câștige Poli, normal. Va fi un meci dificil, dar un rezultat pozitiv le va da moral coechipierilor mei”.
FCSB – CSM Poli Iaşi e în direct la Digi Sport 1, astăzi, de la 21:45.

Echipele probabile:

FCSB (4-2-3-1): Niță – Enache, Bălașa, Larie, Momcilovic – Pintilii, Morais – Man, Teixeira, Tănase – Alibec

CSM Poli Iași (4-2-3-1): Kelava – Tiago, Frăsinescu, Cioinac, Sin – Qaka, Chelaru – Kizito, Pedro, Platini – Andrei Cristea 

Viitorul a acceptat oferta vicecampioanei pentru doi dintre cei mai buni jucători: căpitanul Romario Benzar și Dragoș Nedelcu.

Astfel, echipa lui Dică și-a acoperit posturile de fundaș dreapta și de mijlocaș central, Nedelcu putând să joace și ca stoper.

Nedelcu, 20 de ani, poate acoperi și locul de jucător eligibil pentru naționala de tineret. Număr record de bilete vândute de FCSB pentru meciul cu Sporting, în doar 24 de ore: „Sunt sute de comenzi în același timp”Jucătorii celor de la FCSB pot spera la un stadion plin la meciul cu Sporting Lisabona, din play-off-ul Ligii Campionilor.

 Roș-albaștrii au vândut deja 17.000 de bilete în doar 24 de ore pentru manșa retur, care se va juca pe 23 august, în direct la Dolce Sport.

„Este isterie! Sunt sute de comenzi în același timp. Am început deja tipărirea biletelor și ele vor pleca imediat, prin curier, către cei care le-au cumpărat de pe site. În prima oră de la scoaterea acestora pe site se vânduseră aproximativ 5.000 de tichete! Marți la ora 17:00 erau 15.000 vândute, iar la ora 20:00 ajunseserăm la cifra de 17.000”, au spus oficialii serviciului de ticketing ai FCSB pentru GSP.

Tichetele sunt disponibile pe www.bilete-fcsb.ro si www.biletesteaua.ro, iar preturile sunt urmatoarele:

PELUZE – INELUL 3 – 30 LEI
PELUZE – INELUL 1 SI 2 – 35 LEI
TRIBUNA I SI II – INELUL 3 – 40 LEI
TRIBUNA I SI II – INELUL 2 – 60 LEI
TRIBUNA II – INELUL 1 PERIFERIC – 60 LEI
TRIBUNA II – INELUL 1 CENTRAL – 100 LEI
VIP 3 – 250 LEI
VIP 2 – 275 LEI
VIP 1 – 300 LEI

UEFA a publicat toate detaliile despre ”dubla” Sporting – FCSB. Portughezii n-au trecut niciodată de play-off

Întâlniri precedente:

– Va fi prima întâlnire dintre ele în competițiile UEFA.

– Sporting a jucat șase meciuri împotriva cluburilor din România – victoria a revenit de fiecare dată echipei gazdă, iar oaspeții nu au marcat niciodată.

– FCSB a câștigat doar una dintre precedentele șase întâlniri cu echipele din Portugalia – a învins-o pe Rio Ave cu 2-1 la București, în sezonul faza grupelor din Europa League, sezonul 2014/15; în deplasare au remizat 2-2.

– Toate cele patru întâlniri anterioare ale FCSB-ului, împotriva portughezilor au fost cu Benfica, cu care au pierdut în semifinalele Cupei Campionilor din 1987/88 (0-0 acasă, 0-2 în deplasare). În faza grupelor din UCL, sezonul 1994/95, au suferit o înfrângere cu 2-1 la Lisabona și au remizat în România, 1-1.

Contextul în care are loc meciul:

– Sporting încearcă să pătrundă în grupe pentru a treia oară în ultimii patru ani.

– Echipa din Lisabona a pierdut ambele dueluri din play-off-ul UCL – împotriva Fiorentinei, în 2009/10 și împotriva lui CSKA Moscova, în 2015/16.

– În 2016/17, Sporting a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Borussia Dortmund, Real Madrid și Legia Varșovia.

– Sporting s-a calificat în UCL, după ce a terminat a treia în liga portugheză în sezonul precedent.

– Echipa portugheză a pierdut trei dintre ultimele patru meciuri europene jucate acasă, câștigând doar unul dintre acestea.

– Clubul român a ajuns în play-off, după un 6-3 la general cu Viktoria Plzen.

– FCSB încearcă să ajungă în faza grupelor pentru a opta oară și pentru prima dată după sezonul 2013/2014.

– Echipa din București are un record negativ în play-off – o victorie și două înfrângeri. Au bătut-o pe Legia Varșovia în sezonul 2013/14, datorită regulii legate de golul marcat în deplasare, dar au pierdut anul următor cu Ludogorets Razgrad la penalty-uri, iar, în sezonul precedent, au fost învinși de Manchester City cu 6-0 la general.

– În 2016/17, FCSB a terminat ultima în grupa ei din UEFA Europa League.

– FCSB s-a calificat în UCL, după ce a terminat a doua în liga din România, în sezonul precedent.

– Victoria de la Plzen cu 4-1 a fost prima pentru FCSB într-o deplasare europeană, după două egaluri și trei înfrângeri.

Legături între echipă și antrenor:

– Românul Laszlo Boloni, membru al echipei Stelei care a câștigat Cupa Campionilor în 1986, a antrenat-o pe Sporting în sezonul în care a câștigat ultimul titlu, în 2001-2002. Leii au câștigat Cupa Portugaliei și Supercupa în mandatul de doi ani al românului la lisabona.

– FCSB se laudă cu talentatul portughez născut la Paris Filipe Teixeira.

– Junior Morais a petrecut un sezon și jumătate la echipa portugheză din ligile inferioare SC Freamude, înainte să ajungă în România, în ianuarie 2011.

Profilul antrenorilor:

– Pierzător al finalelor Europa League din 2013 și 2014, cu Benfica, Jorge Jesus i-a părăsit în mod neașteptat pe vulturi pentru rivalii locali în vara lui 2015. Antrenorul de 63 de ani și-a început cariera de jucător la Sporting, unde tatăl său Virgolino a fost, de asemenea, fotbalist, iar, din 2009, a antrenat-o pe Benfica.

– Numit în iunie, după ce a ghidat-o pe SCM Pitești spre promovarea în liga secundă în sezonul 2016/17, fostul mijlocaș ofensiv Nicolae Dică a câștigat titluri de campion în România cu Steaua și CFR Cluj. În vârstă de 27 de ani, acesta a reprezentat România în 32 de ocazii, marcând nouă goluri și făcându-și apariția pe teren în toate cele trei meciuri ale ”tricolorilor” de la Euro 2008. A fost votat jucătorul român al anului 2006.

FCSB (STEAUA)-Poli Iași LIVE VIDEO STREAM ONLINE. Aproximativ 150 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor care vor fi prezenţi la meciul de fotbal dintre FCSB şi ‘Poli’ Iaşi ce va avea loc miercuri, începând cu ora 21,45, pe stadionul ‘Arena Naţională’ din Capitală. FCSB (STEAUA)-Poli Iași LIVE VIDEO STREAM ONLINE

FCSB (STEAUA)-Poli Iași LIVE VIDEO STREAM ONLINE Când pot veni spectatorii

FCSB (STEAUA)-Poli Iași LIVE VIDEO STREAM ONLINE Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 20,15, doar pe bază de bilete sau invitaţii. Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator, informează un comunicat al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB) transmis AGERPRES.

 
 

 

FCSB (STEAUA)-Poli Iași LIVE VIDEO STREAM ONLINE Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă, Jandarmeria Capitalei recomandă spectatorilor să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

FCSB (STEAUA)-Poli Iași LIVE VIDEO STREAM ONLINE Interdicții pentru spectatori

FCSB (STEAUA)-Poli Iași LIVE VIDEO STREAM ONLINE Jandarmeria Capitalei informează suporterii că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice, aşadar spectatorii nu au voie să deţină sau să introducă în stadion astfel de obiecte.

FCSB (STEAUA)-Poli Iași LIVE VIDEO STREAM ONLINE „Spectatorilor le este interzis să staţioneze pe scările care delimitează sectoarele din stadion, să ocupe alte locuri decât cele prevăzute pe documentele de acces, precum şi refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societăţii specializate de protecţie şi pază sau al forţelor de ordine. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă”, se arată în comunicat.

FCSB (STEAUA)-Poli Iași LIVE VIDEO STREAM ONLINE Este interzis accesul în stadion cu substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte care pot pune în pericol siguranţa participanţilor la această competiţie sportivă