STEAUA – DINAMO KIEV 0-2: Steaua, out din Europa!

STEAUA - DINAMO KIEV 0-2.  Steaua a fost învinsă de Dinamo Kiev cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe Arena Naţională din Capitală, în Grupa J a competiţiei de fotbal Europa League, şi a ratat astfel calificarea în şaisprezecimile de finală. 
Romania TV
11 dec. 2014, 14:44
STEAUA - DINAMO KIEV 0-2: Steaua, out din Europa!

STEAUA – DINAMO KIEV 0-2: Andrei Iarmolenko (71) şi Jeremain Lens (90+4) au marcat golurile, Steaua pierzând pe mâna ei, dar şi după două decizii controversate de arbitraj, cu toate că Rio Ave a dispus de Aalborg cu 2-0, în celălalt meci al grupei, condiţie necesară pentru calificare. 

Steaua a irosit prima ocazie a partidei, prin Szukala (4), a cărui lovitură de cap a trimis mingea pe lângă poartă. Imediat (5), Kraveţ a fost blocat bine în marginea careului mic de Varela, la poarta cealaltă. 

Kraveţ (11), angajat bine în careu, a scăpat din marcaj, dar a tras în plasa laterală. Apoi, Chipciu a ratat deschiderea scorului (12), şutul său fiind respins de Şovkovski, după o lansare excelentă de la Keşeru. Şovkovski a fost la post şi la lovitura de cap a lui Varela (15), în urma unei lovituri libere executate de Sânmărtean. Tănase i-a testat şi el vigilenţa veteranului ucrainean (16), dar fără impact pe tabelă. Kraveţ (20) a mai ratat o şansă de a marca, trimiţând balonul alături de poartă. 

Cele două echipe au alternat perioadele de dominare, fără a-şi crea ocazii clare de gol, până în min. 42, când Sânmărtean l-a încercat pe Şovkovski din afara careului (42). Dinamo a replicat un minut mai târziu, dar reluarea lui Iarmolenko (43) nu a fost suficient de bună pentru a-l învinge pe Arlauskis. Steaua putea deschide scorul chiar înainte de pauză, dar Şovkovski a respins excelent şutul lui Keşeru (45). 

În partea a doua, steliştii au cerut penalty, pentru un henţ în careu al lui Haceridi (55), după care Şovkovski a respins cu greu şutul lui Keşeru (59), dar Chipciu a ratat un gol ca şi făcut. 

Dinamo Kiev a reuşit să deschidă scorul în minutul 71, prin Andrei Iarmolenko, rămas singur, după ce a evitat pasul la ofsaid al apărării steliste: 0-1. 

Steaua a fost aproape de egalare în minutul 82, dar doi stelişti s-au prăbuşit în faţa porţii adverse şi nu au reuşit să trimită balonul spre buturile lui Şovkovski. Campioana României şi-a pierdut luciditatea în atac şi nu a reuşit să lege acţiunile, să creeze pericol veritabil la poarta lui Şovkovski, chiar dacă Szukala a jucat ultimele minute ca atacant. Iarmolenko a fost aproape de ”dublă” pe contraatac (87), dar Arlauskis a salvat golul. Jeremain Lens a marcat al doilea gol al oaspeţilor (90+4), pe contraatac, după o ieşire neinspirată a lui Arlauskis. 

LIVE TEXT: 

Min. 93: 0-2, lens înscrie în ultimele secunde ale prelungirilor

Rio Ave se distanţează la 2-0!!!

Min. 71: Iarmolenko deschide scorul, 0-1.  

Min. 61: Rusescu intră în locul lui Bourceanu

GOOOL!!! RIO AVEA 1-0 cu Aalborg!!!!

Min. 55: Khacheridi lovește mingea cu mâna în careu, însă arbitrul nu dictează penalty

Min. 47: Steaua şi Dinamo Kiev joacă pe contre.

STEAUA – DINAMO KIEV 0-0, RIO AVE – AALBORG 0-0, LA PAUZĂ

Min. 43: Ocazie mare pentru Dinamo, dar șutul lui Iarmolenko este prins de Arlauskis

Min. 42: Șut din prima al lui Sânmărtean direct în brațele lui Șovkovski

Min. 39: Steaua ajunge din nou periculos la poarta adversarilor, după ce Dinamo a condus minute bune jocul.

Rio Ave – Aalborg 0-0, dar portughezii joacă bine…

Min. 20: Kravets trece pe lângă deschiderea scorului!!!

Min. 13: Chipciu, şut bomba, dar mingea este respinsă de portar.

Min. 11: Ocazie mare şi pentru ucraineni. Din fericire, doar gol „turcesc”.

Min. 4: Cea mai mare ocazie a începutului de meci. Scăpat din marcaj, Szukala trimite de puțin pe lângă poartă

Steaua: 24. Giedrius Arlauskis – 6. Paul Papp, 4. Lukasz Szukala, 33. Fernando Varela, 8. Lucian Filip – 11. Andrei Prepeliţă, 55. Alexandru Bourceanu – 7. Alexandru Chipciu, 18. Lucian Sânmărtean, 10. Cristian Tănase (căpitan) – 28. Claudiu Keşeru. Antrenor: Constantin Gâlcă. 
Rezerve: 95. Valentin Cojocaru – 5. Srgian Luchin, 14. Iasmin Latovlevici, 21. Nicandro Breeveld, 77. Adrian Popa, 97. Robert Vâlceanu, 25. Raul Rusescu. 
Dinamo: 1. Aleksandr Şovkovski (căpitan) – 20. Oleg Gusev, 6. Aleksandar Dragovic, 34. Evgheni Haceridi, 26. Nikita Burda – 4. Miguel Veloso, 17. Serghei Rîbalka – 10. Andrei Iarmolenko, 90. Younes Belhanda, 7. Jeremain Lens – 22. Artem Kraveţ. Antrenor: Serghei Rebrov. 
Rezerve: 23. Aleksandr Rîbka – 2. Danilo Silva, 9. Roman Bezus, 16. Serghei Sidorciuk, 29. Vitali Buialski, 85. Dieumerci Mbokani, 91. Lukasz Teodorczyk. 

Arbitru: Michael Oliver; arbitri asistenţi: Stuart Burt, Darren England; arbitri asistenţi adiţionali: Craig Pawson, Jonathan Moss; arbitru de rezervă: John Brooks (toţi din Anglia) 
Delegat UEFA: Andreas Akkelides (Cipru), observator UEFA pentru arbitri: Michel Piraux (Belgia) 

Partida din această seară dintre Steaua și Dinamo Kiev, care este ultima șansă pentru echipa românească să se califice în fazele următoare ale Europa League, va fi transmisă, în direct, de Digi Sport 1 și Dolce Sport 1, de la ora 22.00.

Pe Digi Sport 1, din studioul amenajat la Arena Naţională, Dan Filoti, alături de Gabi Balint şi Radu Paraschivescu, iau pulsul meciului decisiv pentru Steaua Bucureşti.

Partida de pe Arena Naţională, dintre Steaua şi Dinamo Kiev, care începe la ora 22.00, va fi comentată de George Dobre şi Bogdan Socol, de la Digi Sport 1.

Şi tot astăzi, de la ora 20.00, Astra Giurgiu joacă în deplasare la FC Salzburg, partida este în direct pe Digi Sport 1.

STEAUA – DINAMO KIEV LIVE VIDEO DIGI SPORT ONLINE. Steaua-Dinamo Kiev este meciul vital pentru roș-albaștri, care au drept obiectiv calificarea în primăvaraEuropa League. De aceea, Costel Gâlcă a decis să mizeze pe artileria grea.

Pe ”Arena Națională” din București,Steaua va lupta diseară pentru un loc în faza ”16”-imilor UEFA Europa League, contra celor de la Dinamo Kiev, singura echipă calificată deja din Grupa J. Ucrainenii au însă și ei o miză și aceasta este legată de locul final pe care vor încheia prima etapă a competiției.

STEAUA – DINAMO KIEV LIVE VIDEO DIGI SPORT ONLINE. În cazul unui eventual eșec al lor în fața Stelei, danezii de la Aalborgse vor califica, ba chiar de pe primul loc, dacă înving la Vila do Conde pe Rio Ave. Astfel, Dinamo Kiev va încheia grupa pe locul doi și va avea parte de un adversar mai greu în ”16”-imi. Dar, dacă danezii nu vor câștiga azi, iar roș-albaștrii vor triumfa, Steaua și Dinamo Kiev vor fi echipele ce se vor duce în primăvara europeană.

Indiferent însă de ce se va petrece în PortugaliaCostel Gâlcă, antrenorul campionilor, a decis să înceapă partida de diseară cu cea mai bună formulă. Tehnicianul nu mai are nicio problemă majoră de lot, în ceea ce privește accidentările, astfel că vor juca din primul minut practic cei mai în formă jucători ai grupării bucureștene.

STEAUA – DINAMO KIEV LIVE VIDEO DIGI SPORT ONLINE. Echipele probabile Steaua – Dinamo Kiev

Steaua: Arlauskis – Râpă, Szukala, Varela, L. Filip – Prepeliță, Sânmărtean – Chipciu, Rusescu, Cr. Tănase – Keșeru
Antrenor: Costel Gâlcă.

Dinamo Kiev: Ribka – D. Silva, Haceridi, Dragovic, Burda – M. Veloso, Sidorciuk – Yarmolenko, Belhanda, Lens – Mbokani
Antrenor: Serghei Rebrov 

STEAUA – DINAMO KIEV LIEV VIDEO DIGI SPORT joi, de la 22.05

Steaua – Dinamo Kiev, meciul decisiv pentru calificarea în 16-imile de finală ale Europa League, se joacă joi, de la ora 22:00, în direct la Digi Sport 1 şi Dolce Sport. Campioana României are nevoie de victorie, dar şi ca Aalborg să nu câştige partida din deplasare, cu Rio Ave.

Într-un scenariu fericit, cel în care elevii lui Costel Gâlcă vor prinde locul 2 în grupă, adversarul din 16-imi va fi unul cu nume. Dacă se va califica, Steaua ar putea da peste nume ca Inter, AS Roma, Napoli, Manchester City, Tottenham sau Ajax, totul depinzând însă şi de rezultatele ultimelor meciuri din grupele UEFA Champions League. 

STEAUA – DINAMO KIEV LIEV VIDEO DIGI SPORT. În caz contrar, Steaua ar avea foarte multe de pierdut. În primul rând în plan financiar. Este vorba despre aproximativ două milioane de euro, bani pe care gruparea din Ghencea i-ar încasa în cazul în care ar ajunge în primăvara europeană. Calculele sunt simple: 200.000 de euro o eventuală victorie cu Dinamo Kiev, alţi 200.000 de euro pentru calificare, 500.000 de euro din market-pool, iar biletele pentru meciul din 16-imi ar însemna încă un milion de euro. Şi asta fără să punem la socoteală o eventuală calificare în optimi. 

În eventualitatea ratării calificării, la Steaua nu se vor mai face investiţii în transferuri, lucru anunţat deja de către finanţatorul Gigi Becali. Dacă echipa nu va prinde primăvara europeană, latifundiarul va opri „robinetul”, iar achiziţiile la care speră Costel Gâlcă vor rămâne doar un vis frumos.

Clasamentul Grupei J

Etapa a 6-a (11 decembrie): Steaua – Dinamo Kiev, Rio Ave – Aalborg

 

STEAUA – DINAMO KIEV LIEV VIDEO DIGI SPORT. Peste 500 de jandarmi vor asigura joi măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor care vor fi prezenţi la meciul de fotbal dintre Steaua Bucureşti – Dinamo Kiev, care se va disputa pe stadionul ‘Arena Naţională’ din Capitală. 

Potrivit unui comunicat emis miercuri de Jandarmeria Capitalei, accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 20,00, numai pe bază de bilete sau invitaţii. 

Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă, Jandarmeria le recomandă spectatorilor să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces din b-dul Basarabia şi strada Mr. Coravu. 

De asemenea, Jandarmeria Capitalei le recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea genera manifestări violente.

STEAUA DINAMO KIEV LIVE VIDEO DIGI SPORT. „Meciul din tur a fost foarte dificil (n.r. – scor 3-1 pentru ucraineni). Steaua s-a apărat foarte bine. Mâine, vom evolua cu prima echipă, pentru că vrem să câştigăm meciul. Steaua este o echipă foarte puternică şi ne aşteptăm să joace ofensiv. Ne aşteptăm ca, în afara lui Keşeru şi Sânmărtean, să iasă în evidenţă şi Rusescu„, a declarat Serghei Rebrov, antrenorul lui Dinamo Kiev, în conferinţa de presă dinaintea partidei de joi, din Liga Europa.

Citeşte şi STEAUA – DINAMO KIEV: Costel Gâlcă are DEMISIA pregătită. Anunţ de ultima oră

Meciul de pe Naţional Arena este privit cu mare interes de jurnaliştii din Ucraina. Drept urmare, în sala în care s-a desfăşurat conferinţa premergătoare meciului, aproximativ 40 de reprezentanţi ai presei ucrainene i-au ascultat pe Rebrov şi Şovkovski.

STEAUA – DINAMO KIEV, contând pentru ultima etapă a Grupei J a Ligii Europa, se va disputa, joi, de la ora 22.05, pe Arena Naţională. Pentru a se califica în 16-imile de finală ale Ligii Europa, Steaua (7 puncte) trebuie să învingă pe Dinamo Kiev, iar Aalborg (9 puncte) să nu câştige în deplasare cu Rio Ave. Dinamo Kiev, cu 12 puncte acumulate în cinci meciuri, este deja calificată în 16-imile de finală ale Ligii Europa.

Citeşte şi STEAUA – DINAMO KIEV LIVE VIDEO: Cel mai negru scenariu pentru stelişti

STEAUA – DINAMO KIEV LIEV VIDEO. Formaţia din Ghencea a jucat în competiţiile europene în ultimele zece sezoane şi, de fiecare dată, a evoluat în luna decembrie.

Pe teren propriu, a pierdut o singură dată cu Fiorentina lui Adrian Mutu şi tot o singură dată a reuşit să se impună pe teren propriu, cu AEK Larnaca, acum trei ani.

Cele mai mari rezultate scoase de-a lungul anilor în decembrie sunt 2-0 cu Borussia Dortmund (8 decembrie 1957) şi un 0-0 cu Juventus (6 decembrie 1995).

Iată toate rezultatele roş-albaştrilor în luna decembrie (ultimele 10 sezoane):

01.12.04 Bilbao-Steaua 0-1
15.12.05 Hertha-Steaua 0-0
06.12.06 Lyon-Steaua 1-1
12.12.07 Arsenal-Steaua 2-1
10.12.08 Steaua-Fiorentina 0-1
17.12.09 Steaua-Twente 1-1
15.12.10 Napoli-Steaua 1-0
14.12.11 Steaua-AEK Larnaca 3-1
06.12.12 FC Copenhaga-Steaua 1-1
11.12.13
 Chelsea-Steaua 1-0

STEAUA-DINAMO KIEV LIVE VIDEO DIGI SPORT. Latifundiarul din Piepra a decis să îi motiveze pe jucătorii săi înainte de meciul cu Dinamo Kiev pentru ca aceştia să dea totul pentru calificarea în primăvarea Europa League. În ce condiţii? Sub pretextul că eleviii lui Costel Gâlcă au terminat turul de campionat pe primul loc, zilele trecute Gigi Becali a dat ordin să le fie virate în cont primele pentru un nou calup de patru meciuri, urmând ca salariul pe luna noiembrie să fie achitat pînă la plecarea în vacanţă.

STEAUA-DINAMO KIEV LIVE VIDEO DIGI SPORT. Gigi Becali face ce face şi se gîndeşte aproape mereu la echipa sa de fotbal. Astfel, chiar dacă a declarat în repetate rînduri că pe el îl interesează doar Liga Campionilor, lucrurile nu stau deloc aşa. Convins că o calificare în primăvara Europa League ar mai aduce în conturi nişte sume deloc de neglijat de la UEFA, patronul clubului din Ghencea a decis să găsească o cale să îşi motiveze jucătorii pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Astfel, fanatik.ro a aflat că zilele trecute jucătorii lui Costel Gâlcă s-au trezit în conturi cu sumele de bani de pe urma primelor unui calup de patru meciuri ţinînd cont că Steaua a şi terminat turul pe primul loc. “Vali, vreau să îi feliciţi pe băieţi din partea mea pentru clasarea pe primul loc la finalul turului de campionat. În condiţiile astea vreau să le dai primele restante pe numărul de meciuri pe care îl aveţi voi stipulat în regulamentul de ordine interioară“, a sunat mesajul patronului Stelei către preşedintele Argăseală.

STEAUA-DINAMO KIEV LIVE VIDEO DIGI SPORT. Totodată, finanţatorul clubului din Ghencea a mai avut şi un alt mesaj îmbucurător pentru elevii lui Costel Gâlcă. “În legătură cu salariul pe luna noiembrie poţi să le spui băieţilor să stea liniştiţi. După meciul cu Dinamo Kiev, pînă să plece în vacanţă, îl vor primi. Toată lumea poate să stea liniştită şi să se concentreze la maximum pentru jocul cu Dinamo Kiev“, a anunţat, de la Poarta Albă, Gigi Becali.

Problemele se țin scai de Gigi Becali. Omul de afaceri a pierdut litigiul cu Clubul Sportiv al Armatei, fanii nu se înghesuie la stadion pentru meciul cu Dinamo Kiev, iar acum este pe cale să piardă încă o sumă importantă. Ratarea calificării în primăvara Europa League îl va lăsa pe Gigi Becali fără aproximativ 2 milioane de euro, potrivit ediției tipărite a cotidianului Gazeta Sporturilor. Steaua are șanse mici să mai avanseze, întrucât e nevoie să învingă liderul Dinamo Kiev și să aștepte ca Rio Ave să nu piardă cu Aalborg.

  • Cum sunt împărțiți banii:
  • Victorie cu Dinamo Kiev – 200 de mii de euro
  • Calificarea în primăvară – 200 de mii de euro
  • Market Pool UEFA – 600 mii euro
  • Vânzare bilete – 1 milion euro

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Cu cât se vinde un Oltcit în 2024. Prețul îi va șoca pe mulți români
Capital.ro
S-a dat lege pentru TOATE FEMEILE din România. Vestea cea mare a venit chiar ACUM: Venim cu două beneficii
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Documentul prin care românii vor afla ce pensie primesc la bătrânețe. Daniel Baciu anunță schimbarea crucială
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
Ce au pățit acești constănțeni, după ce au trecut granița cu Bulgaria ca să-și cumpere țigări cu 14 lei pachetul
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A murit Dana Rotariu, soția fostului mare fotbalist Iosif Rotariu: „Din păcate, viața este crudă” Dana suferea de cancer
Capital.ro
Se schimbă legea pentru TOȚI POSESORII de mașini din România: "Acest lucru să nu se mai întâmple"
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Alinare în necazuri și sprijin în deznădejde: Acatistul Sfântului Mina, puterea supremă a rugăciunii
MediaFlux
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'