STENOGRAME. Cum îşi ameninţa patronul de la Chocolat angajaţii şi cum stabilea când să fiscalizeze vânzările

Tudor Constantinescu, patronul grupului Chocolat, a fost reținut de procurorii DIICOT pentru 24 de ore, în noaptea de joi spre vineri, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Interceptări telefonice, denunţuri, declaraţii de martori şi mai multe documente fiscale sunt probele procurorilor DIICOT în dosarul în care cer arestarea preventivă a lui Tudor Constantinescu.

13 nov. 2015, 20:50
STENOGRAME. Cum îşi ameninţa patronul de la Chocolat angajaţii şi cum stabilea când să fiscalizeze vânzările

Una din probele DIICOT este realizată de un fost angajat al lui Tudor Constantinescu, care are calitatea de martor denunţător, potrivit adevarul.ro. Este vorba de înregistrarea unei şedinţe din firmă, în care patronul lanţului de restaurant Chocolat ar induce ideea angajatilor că beneficiază de sprijinul unor persoane importante şi îi ameninta în mod direct că le „va face rau” în cazul în care trădează firma.

Distrugeti firma, vorbiti urat despre firma sau despre orice altceva!!!..Si va garantez ..ca pot sa fac foarte mult rau, nu în Bucureşti, în România!!! Sunt un factor de opinie important, cunosc pe toata lumea din Bucureşti, şi foarte multa lume din ţara asta mă cunoaşte. Este suficient de un telefon…iar cuvântul meu împotriva cuvântului vostru este mult mai important…asta va asigur!„, ar fi spus Tudor Constantinescu.

Un rol cheie în întreaga afacere l-ar fi avut contabila Maria Mihaela Cartaş, spun procurorii DIICOT. Astfel, ea era cea care stabilea cât să se meargă „pe verde” sau „roşu” , adică să se fiscalizeze sau nu vânzările realizate la punctele de lucru.

Potrivit procurorilor DIICOT, Tudor Constantinescu ar fi discutat despre vânzarile „extra” în mod precaut cu contabila sa, Maria Mihaela Cartaş. În fapt, susţin anchetatorii, vânzările ”extra” reprezintă vânzările nefiscalizate. Discuţia este din 11 decembrie 2014.

Tudor Constantinescu: Da, da, da. Oricum totul e în ordine, adică mari lucruri nu sunt de discutat aşa mai departe… mai degrabă de eye-contact şi atât.

Maria Mihaela Cartaş: Da, doar…

Tudor Constantinescu: Altceva nu contează, da? okay? Da?

Maria Mihaela Cartaş: Da. O să vedeţi mâine şi cu încasările şi cu comenzile… Am făcut o situaţie cu cât am încasat, ce urmează să încasăm pân’ la sfârşitul lunii…

Tudor Constantinescu: Îî… Din ce…

Maria Mihaela Cartaş: …cât încasăm şi în ianuarie…

Tudor Constantinescu: …situaţie aveţi dumneavoastră, la nivel de target-urile noastre de noiembrie-decembrie, care le făcusem acum două luni, nu mai ştiu exact cât pusesem… la nivel de ce cifre…, îî…?

Maria Mihaela Cartaş: Cred că la noiembrie suntem un pic sub.

Tudor Constantinescu: Logic, da.

Maria Mihaela Cartaş: Dar poate recuperăm în decembrie…

Tudor Constantinescu: Asta e, din ce… ”

Maria Mihaela Cartaş: Pentru că începutul lunii decembrie a fost mult sub, până pe 5 decembrie…

Tudor Constantinescu: Îhî. Îhî.

Maria Mihaela Cartaş: …mult, dar recuperăm. De exemplu, ce pot să vă spun e că la nivel de vânzări extra am avut target 25.000 – ştiţi că am pus noi să vindem 100.000; am depăşit de mult la vânzările extra. Vorbim de vânzările…

Tudor Constantinescu: Da. da, da, da, da, da. Am înţeles. Am înţeles.

Maria Mihaela Cartaş: Şi o să recuperăm de-aici. ”

Tudor Constantinescu: Okay.