Stenograme: Secretarul de stat reţinut de DNA i-ar fi recomandat şefului CZM Braşov să-şi dea demisia ca Ponta după Colectiv

Publicat: Luni, 13 Noiembrie 2017 18:53 // Actualizat: Luni, 13 Noiembrie 2017 18:53 // Sursa: romaniatv.net

Magistraţii Tribunalului Braşov au respins, pe 10 noiembrie, propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Ninel Cercel, dispunând măsura controlului judiciar.

Ninel Cercel i-a cerut şefului Centrului Zonal de Marfă (CZM) Braşov să-şi dea demisia, chiar dacă nu se consideră vinovat de incidentul din Staţia CFR Comarnic cu trenul de marfă care transporta azotat de amoniu, la fel cum a demisionat şi premierul Victor Ponta după tragedia de la Colectiv, potrivit informaţiilor cuprinse în motivarea deciziei prin care instanţa a dispus punerea sub control judiciar a fostului secretar de stat de la Ministerului Transportului.

"Ştii ceva? Guvernul Ponta a fost de vină cu ceva la Colectiv? Şi-a plecat. Şi?", i-a spus Ninel Cercel interlocutorului său, care a înregistrat conversaţia, potrivit documentului citat, conform Agerpres.

În cadrul aceleiaşi discuţii, care a avut loc la Ploieşti, Ninel Cercel a susţinut că este nevoie de nişte demisii şi pentru că incidentul din staţia CFR Comarnic a fost intens mediatizat, folosind expresia "presa ne ridică, presa ne coboară".

Procurorii au arătat însă că, deşi incidentul a fost mediatizat inclusiv prin reportaje televizate, fiind prezentat ca "un posibil al doilea Colectiv", conducerea Ministerului Transporturilor şi cea a companiei CFR Marfă SA nu l-au tratat iniţial ca pe un eveniment grav. Abia după ora 19,00, când la principalele jurnale de ştiri evenimentul a fost prezentat ca unul cu risc de pericol ridicat, conducerile celor două instituţii s-au sesizat, iar pe pagina de internet oficială a Ministerului Transporturilor s-a dat un comunicat după ora 20,00.

Magistraţii Tribunalului Braşov au respins, pe 10 noiembrie, propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Ninel Cercel, dispunând măsura controlului judiciar.

Premierul Mihai Tudose l-a eliberat anterior pe Ninel Cercel din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

Procurorii DNA au dispus, pe 10 noiembrie, reţinerea lui Ninel Cercel cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj, după ce acesta ar fi acţionat pentru îndepărtarea din funcţie a managerului CZM Braşov, astfel încât societăţi private de transport să obţină, în detrimentul CFR Marfă, contractul avut de compania de stat cu Azomureş SA.

Potrivit DNA, Ninel Cercel ar fi folosit ca pretext pentru schimbarea şefului CZM Braşov incendiul produs pe 31 octombrie la un tren de marfă care transporta azotat de amoniu, deşi incidentul nu a avut loc pe raza teritorială de responsabilitate a acestuia.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
colectiv CZM Brasov demisie victor ponta dna Ninel Cercel secretar de stat
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6540
RON
17 Dec
noapte 1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H