STENOGRAME uluitoare despre şpaga luată de judecătorii lui Bercea Mondial VIDEO

Preşedintele Tribunalului Olt a avut aceeaşi soarta ca Mircea Băsescu. Fiul lui Bercea Mondial i-a înregistrat pe toţi cei cărora le dădea mita pentru a-şi scoate tatăl din închisoare. Peste 300.000 de euro a împărţit Băsică pentru judecători şi avocaţi. Totul a fost înregistrat şi depus la dosar.

RomaniaTV.net
27 mart. 2015, 08:23
STENOGRAME uluitoare despre şpaga luată de judecătorii lui Bercea Mondial VIDEO

Potrivit procurorilor, magistratul judecător Eugenia Carmen Marinescu, în calitate de preşedinte al Tribunalului Olt, a pretins şi primit sume de bani necuvenite cu ocazia judecării dosarului penal având ca obiect săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care şi infracţiunea de tentativă de omor de către Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, Florin Anghel, zis Băsică, şi Fănica Anghel. Mai exact, procurorii susţin că judecătorul Eugenia Carmen Marinescu a primit prin intermediul avocatului lui Bercea Mondial, Cismaru Dumitru, suma de 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în stare de libertate şi pentru a pronunţa o soluţie pe fond favorabilă acestuia, respectiv achitare sau condamnarea la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar şi pentru a interveni în acelaşi scop pe lângă ceilalţi judecători care urmau să judece cauza. Banii au fost daţi în două tranşe: 150.000 de euro, înaintea termenului de judecată din data de 31.08.2014, şi 50.000 de euro, în data de 20.09.2011, judecătorul Marinescu Eugenia Carmen amânând pronunţarea asupra cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea ori ţara pentru data de 22.09.2011, când a şi admis cererea formulată de inc. Anghel Sandu, înlocuind măsura arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

La întâlnirile când au fost date aceste sume de bani, precum şi la cele ulterioare, Florin Anghel a solicitat restituirea sumei de 200.000 de euro, a participat şi inculpatul Cismaru Dănuţ-Bogdan, fiul avocatului Cismaru Dumitru, care a cunoscut toate detaliile pretinderii şi primirii sumei de bani, implicându-se efectiv în dezbaterea soluţiilor pe care le poate asigura magistratul judecător Marinescu Eugenia Carmen în favoarea membrilor fam. Anghel.

Băsică: Bă, cu Marinescu. Cum ai zis că o cheamă? Carmen.
Cismaru: Da.
Băsică: Tu i-ai dat banii ei sau lu’ ailaltă? Lu’ asta, lu’ Ileana.
Cismaru: Ei.
Băsică: Ei i-ai dat. Vezi? Şi-a făcut femeia banii, şi-a luat plinul şi gata!
Băsică: Prima dată i-am dat 150.000, mamă, zău. La Oltu’, colo, când ai venit cu fiu-tou.
Cismaru: Sau 150 cu totu’.
Băsică: 150. Nu, i-am dat 150.000 când a fost la Olt, colo jos și 50.000 i-am mai, 50 mii de euro i-am mai dat atunci la… Unde i-ai dat, mamă?…
Cismaru: A doua oară, da, da știu.
Băsică: Sus, la tine acasă i-am lăsat.
Cismaru: Da, da, a doua oară, când a venit bărbatu-său de i-a luat. Chiar.

Băsică: Bă, banii ăștia s-au luat ca să, dacă nu să se ducă să spună că… îi mai aduc 300.000.
Stela: Să moară copiii mei, că 300.000 dacă nu îi dau. Du-te și spune- i 300.000 îi dau.
Cismaru: Bă, ea îți făcea și cu 150. Cu ce am zis, dar dacă nu are cum…

Mai mult, astfel cum rezultă din înregistrările puse la dispoziţie de martorul denunţător, în jurul date de 20.09.2011, inculpatul Cismaru Dănuţ-Bogdan a primit efectiv suma de 50.000 de euro de la martorul denunţător Anghel Florin, care urma să fie remisă suspectei Marinescu Eugenia Carmen, confirmând susţinerile celuilalt inculpat, Cismaru Dumitru de posibilitatea acesteia de a influenţa judecătorul Cotoi Diana Mihaela, învestit cu soluţionarea dosarului penal pentru dispunerea unor măsuri favorabile Anghel Sandu.

După primirea sumei de 200.000 de euro, la 3 luni de la pronunţare sentinţei, în data de 22.09.2011, respectiv în intervalul 14-22.12.2011, judecătoarea Eugenia-Carmen Marinescu şi soţul ei, luliu-Severus Marinescu au achiziţionat trei suprafeţe de teren şi o casă.

După ce Sandu Anghel a rămas în închisoare, Băsică şi-a cerut banii înapoi.

Băsică: Du-te şi zi să ne aducă banii, că i-a plăcut când şi-a luat Carmen apartament şi tata a rămas la puşcărie şapte ani jumate…
Bogdan: N-are bă, cum… aşa ceva.
Băsică: Ce? Şi dacă mergi tu la puşcărie şi tac-tu şi Carmen şi eu? Cum e?
Bogdan: Merge dracu’.
Băsică: De ce nu merg? Da’ știi că ești filmat și tu și tac-tu când ați pus mâna pe banii ăia. Asta nu știi.
Bogdan: De cine?
….
Băsică: De mine. Știi?
Bogdan: …M-am băgat eu… în cârd cu dracu’…
Băsică: Nu mai se bagă, măcar… du-te şi zi să ne aducă banii…
Bogdan: De unde dracu’ să-ţi aducă mă… de la mă-sa ?
Băsică: Aaa… pentru trei sute de mii euro… a? Du-te şi spune-i să-mi aducă banii, dacă nu, diseară la şapte ne vedem şi îţi dau un stick să te uiţi şi tu ce a vorbit el.