FILMUL ŞPĂGII: Discuţii HALUCINANTE între S.O. Vîntu şi Rudel Obreja. VEZI STENOGRAMELE

Discuţii incredibile între Sorin Ovidiu Vîntu şi Rudel Obreja. Evenimentul Zilei a publicat stenogramele convorbirilor dintre cei doi, din care reiese că Vîntu îi promitea 1 milion de euro lui Obreja şi cerea în schimb garanţii că va fi achitat de judecători.

18 apr. 2014, 10:29
FILMUL ŞPĂGII: Discuţii HALUCINANTE între S.O. Vîntu şi Rudel Obreja. VEZI STENOGRAMELE

Vîntu l-a asigurat pe Obreja că discuţia lor este sigură şi că nimeni nu-i poate intercepta, deşi chiar el purta aparatură de înregistrare de la DNA.

SORIN OVIDIU VÎNTU: „Aici poți vorbi liniștit, n-a pus nimeni nimic… Nu se știe de locul acesta, stai cuminte, Rudi! Eu aici joc doar tenis de masă, nimeni nu pune”.

În schimbul milionului de euro, Vîntu voia garanţii că judecătorii de la Înalta Curte nu-l vor condamna. Afaceristul voia un semn din partea judecătorului că totul este aranjat. Vîntu voia ca magistratul să aprindă un trabuc sau să facă un alt semn stabilit înainte.

SORIN OVIDIU VÎNTU: „Mă duc la o masă, beau o cafea. Persoana care decide trebuie să facă un semn. Ca să… ca să fiu convins că într-adevăr sunt pe mâna care trebuie… Să-și aprindă un trabuc, să spunem «Romeo și Julieta», și atunci știu că-i… despre ce e vorba! Nu-l poate acuza nimeni de nimic. Stau acolo sau pun pe cineva să stea acolo. Dacă văd trei croșee consecutive cu stânga în sac, înseamnă că ă… ă… ești cine spui!”.

În timp ce Vîntu dorea să-i arate milionul pe care urma să i-l dea, Obreja îşi lua măsuri de siguranţă.

SORIN OVIDIU VÎNTU: „Vii mâine și-ți arăt milionu’ de euro!”

RUDEL OBREJA: „Am în mașină un dispozitiv, de la un bun prieten de-al meu, nu l-am folosit niciodată, care-mi zice că pe o rază de treizeci de metri bruiază tot”.

Rudel Obreja a fost reţinut şi apoi plasat în arest la domiciliu. Singurul semn pe care l-a primit Sorin Ovidiu Vîntu de la judecători a fost condamnarea de doi ani de închisoare.