Ştiai că nu e bine să ştergi vasele după ce le speli? Microorganisme periculoase se ascund în laveta şi buretele de vase

Oricât de mult ai face curăţenie la domiciliu, sunt anumite zone sunt veşnic există germeni. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont când faci curăţenie la domiciliu.

29 iul. 2017, 06:17
Ştiai că nu e bine să ştergi vasele după ce le speli? Microorganisme periculoase se ascund în laveta şi buretele de vase

Pentru parimentul bucătăriei, pentru mobilier şi pentru veselă spălarea poate fi simplă, cu apă şi detergenţi. Putem folosi produse de curăţare care conţin clor, cu menţiunea că nu se va folosi apă fierbinte la diluarea lor.

Când spălaţi vasele este preferabil să le lăsaţi să se usuce natural, fără a folosi prosoape pentru a le şterge, evitând astfel transmiterea microbilor de la un vas la altul.

Nu utilizaţi prea mult timp aceeaşi lavetă sau acelaşi burete de vase; microorganismele periculoase se dezvoltă în acestea, mai ales în anotimpul cald. Spălaţi-le regulat şi înlocuiţi-le ori de câte ori este nevoie.

Potrivit infocons.ro, este preferabil să folosiţi, în loc de prosoape textile, prosoape de hârtie; dacă totuşi folosiţi prosoape din material textil, spălaţi-le des cu apă fierbinte şi detergent (recomandat la maşina de spălat programul de spălare la temperatura de 90 grade C).

Vezi si: Atenţie mare în bucătărie! Mirosul de prăjeală se pedepseşte cu AMENDĂ şi este caz de hărţuire…olfactivă