Strategiile care te ajută să slăbeşti chiar dacă nu ştii să găteşti

Nu trebuie să fii un bucătar-şef ca să faci alegeri sănătoase şi prietenoase cu silueta ta. Aşa că azi îţi arătăm câteva "scurtături" care te ajută să ajungi pe drumul cel bun chiar şi atunci când vrei să slăbeşti sau să îţi menţii greutatea la un nivel normal.

17 nov. 2014, 11:28
Strategiile care te ajută să slăbeşti chiar dacă nu ştii să găteşti

Cea mai comuna (si eficienta) strategie de slabit este sa mananci mai putin si sa te antrenezi mai mult. Trucurile legate de ce inseamna „sa mananci mai putin” tind sa se concentreze, in mod normal, pe: prepararea unor mese mai sanatoase, evitarea alimentelor semi-preparate, pe reteteadaptate si transformate, etc.

Insa daca singurul aparat electrocasnic pe care il folosesti in bucataria ta este cuptorul cu microunde, atunci acest sfat nu este tocmai ceva realist pentru tine. Din fericire, exista o multime de alte alegeri sanatoase pe care le poti face si care te vor ajuta sa ai un start mai bun cand vine vorba de procesul de slabire.

Iata cateva dintre cele mai bune strategii pe care sa le incerci atunci cand nu stii sa gatesti:

1. Pune fructe pe blatul tau de bucatarie. Cea mai simpla schimbare pe care o poti face in dieta ta, cu cel mai mare efect, este sa iti construiesti mesele in jurul fructelor si legumelor, spun nutritionistii.

Daca asta pare complicat (sau dificil) pentru tine, asta nu inseamna ca trebuie sa fie asa: fructele pot fi consumate crude, oriunde si oricand – si este usor sa le pui la pachet din timp, sa le ambalezi.

Citeşte şi Gustări la care ar fi bine să renunţi dacă vrei să slăbeşti

Doar cumpara cateva fructe si tine-le la indemana ta, in bucatarie. Iar daca fructele sunt vizibile in bucataria ta, atunci vei avea mai multe sanse sa pui rapid mana pe un fruct si sa il mananci.

2. Alege carbohidratii corespunzatori. Nu, nu trebuie sa renunti la toti carbohidratii pentru a-ti reduce numarul de kilograme. Dar poti sa alegi carbohidrati mai buni.

Concentreaza-te pe carbohidrati din cereale integrale, spun nutritionistii. La restaurant, daca ai posibilitatea, alege orezul brun in locul orezului alb atunci cand consumi preparate asiatice. Sau cere paine din grau integral la sandvisul pe care ti-l comanzi.

3. Ia gustari mai bune. Este aproape ora 15.00, te afli la serviciu si deja simti ca ai o pofta de… ceva. Tanjesti dupa o gustare. Inainte de a te grabi spre automatul cu de toate, mai intai incearca sa iti dai seama daca lucrul dupa care tanjesti este o pauza si nu o gustare.

Dar daca simti ca ti-este foame, alege o gustare mai buna si mai mica. Si bineinteles, ai intotdeauna optiunea unui fruct, mult mai sanatos decat orice prajitura de la automatul de la birou.

Citeste mai mult pe feminis.ro.