SUFLET DE CRĂCIUN. Un băieţel îşi plânge tatăl în prag de SĂRBĂTORI. Tu poţi fi Moş Crăciun pentru el VIDEO

SUFLET DE CRĂCIUN. Cât de grea poate fi povara pe care un copil o poate purta pe umerii lui? Un băiat de doar 9 ani îşi plânge fără încetare tatăl, acum în prag de Sărbători. În urmă cu două luni, părintele a făcut infarct şi a murit. A rămas singur cu mama şi fratele lui de 3 ani. Stau într-un apartament sărăcăcios din Ferentari şi trăiesc dintr-un un salariu de 600 de lei. La ei nu vine Moş Crăciun. Bradul nu va exista în casa lor, iar cozonacii şi bucatele le vor vedea doar în reclamele tv.

09 dec. 2014, 10:24

În timp ce oraşele sunt gătite în straie de sărbatoare, în timp ce casele sunt îmbătate de parfumul cozonacilor şi lumina braduţilor de Crăciun, într-un apartament sărăcăcios din Bucureşti un copil de 9 ani îşi plânge destinul. Trăieşte cu mama şi frăţiorul lui de 3 ani în casa bunicilor de când tatăl lor a decis să-i părăsească. Alcool, vorbe grele, violenţă, toate au dus la destramarea familiei lui.

Alex nu a înţeles niciodată de ce tati nu mai este lângă ei, deşi este conştient că nu s-a mai înţeles cu mami. A fost şi el martor de câteva ori la discuţiile lor aprinse. A strigat din tot sufletul când tatăl lui a ridicat pumnul asupra mamei. A auzit de câteva ori că frăţiorul lui nu trebuia să vină pe lume, că nu este dorit, a văzut-o pe mama lui plângând însă cu toate astea parcă era mai bine când erau împreună.

„Când am rămas însărcinată cu David s-a schimbat. Mi-a zis atunci că nu mai vrea alt copil. Eu am hotărât să-l fac. Atunci a început să bea. Vorbea foarte urat, ţipa, îmi facea reproşuri… a încercat să dea odată în mine, dar a început copilul să plângă şi s-a oprit. Atunci când bea nu mai ţinea cont că era copilul de faţă. Era schimbat şi Alex, era traumatizat de când se comporta tatăl lui aşa”, spune cu lacrimi în ochi mama lui Alex.

A urmat divortul, apoi o perioadă foarte grea de acomodare pentru toată lumea, în special pentru Alex. Tatăl lui plecase, casa era goală şi parcă simţea că viaţa lui avea să capete un alt sens. Timpul a trecut si usor, usor s-a obisnuit cu gandul ca parintii lui s-au despartit. Trei ani mai tarziu, copilul avea insa sa-si piarda tatal pentru totdeauna. Tatăl lui a murit în urmă cu două luni.

„A făcut infarct… pe 14 septembrie ne-am dus noi la el şi l-am certat că nu-i cumpără nimic copilului că începe clasa a III-a. I-am spus că nu o să-l mai vadă niciodată pe Alex şi la o săptămână am auzit că a murit”, spune mama copilului plângând.

Este greu să-ţi imaginezi câtă durere este în sufletul acestui copil. Doar dacă îi priveşti ochii îţi dai seama că în sufletul lui se dă o furtună. De atunci Alex refuză să mai mănânce, nu-i mai place nimic. Ce poate să mai facă, există, trăieşte automat, fiindcă ştie că nimic nu se mai poate schimba. Se simte singur pe lume, abandonat deşi o are pe mama lui mereu aproape. Îl mângâie, îi spune că tati e sus şi îl veghează, că poate vorbi oricând cu el.. dar el nu vrea să mai audă asta, el îşi vrea tatal înapoi şi atât.

Vin Sărbătorile însă pe el nu-l interesează. Au trecut două luni de când tatăl lui a plecat pentru totdeauna de lângă ei. Cum s-ar putea bucura de colinde, de luminite şi cadouri? În casa lor domnesc durerea şi neputinţa. Se mai au doar unul pe altul. Mama a devenit peste noapte şi tată. Este speriată şi nu ştie cum se va descurca cu cei doi copii. Banii care îi intră în casă sunt puţini, prea puţini. Câştigă 600 de lei pe lună. Pentru ei, Crăciunul nu va exista anul acesta.

Alăturaţi-vă campaniei „SUFLET DE CRĂCIUN” şi veţi putea dărui un gram de fericire în prag de Sărbători. Împreună putem demonstra că magia Crăciunului există iar pentru unii anul acesta va avea chipul vostru! Ajutaţi de Crăciun un copil necăjit să zâmbească! Împreună putem face lucruri mari!

Orice ajutor îi va fi de folos băiatului și familiei sale. Dacă vreți Alex să simtă că şi pentru el vine Crăciunul, dați-ne un mesaj pe adresa [email protected] sau scrieți-ne pe pagina noastră www.facebook.com/rtvnet. Cei care vor să întindă o mână de ajutor pot dona de asemnea în contul deschis la LIBRA BANK.

Ursea Mariana

RO54BREL0002000503670100
LIBRA BANK, SUCURSALA BERCENI