Se investesc sume impresionante în segmentul jocuri pe calculator şi dispozitive mobile

Fie că discutăm de jocurile de echipa, care au devenit între timp un adevărat segment sportiv, fiind denumite simbolic e-sports, sau că ne limităm doar la jocuri single player pe care tot mai mulţi tineri le joacă în fiecare zi, pe dispozitivele mobile sau pe calculator, sumele care se învârt în această industrie au atins valori extreme, depăşind chiar segmente cu o audienţă uriaşă în sport, cum este tenisul. Şi spunem asta, după ce la ultimul mare eveniment de gaming, organizat de către producătorul jocului Defenders of the Ancients (DOTA), premiile au ajuns la fabuloasă suma de 18 milioane de dolari. Este o suma imensă pentru orice industrie, cu atât mai mult cu cât a vorbit despre jocuri pe calculator. 

RomaniaTV.net
01 sept. 2015, 11:32
Se investesc sume impresionante în segmentul jocuri pe calculator şi dispozitive mobile

Jocuri a căror evenimente depăşesc 1 milion de euro pe an sunt destule, printre ele enumerăm doar cele 2 apariţii de excepţie a celor de la Blizzard, Starcraft 2 şi Hearthstone, foarte popularul joc a celor de la Riot Games şi anume League of Legends sau clasicul joc de fotbal FIFA, care a adunat peste 20 de ani de existenţa.

Ca şi popularitate, jocurile se pot laudă cu o audienţă foarte mare, pe care multe cluburi de fotbal ar fi invidioase, amintind doar cei peste 70.000 de spectatori la un turneu asiatic. Dacă ne gândim că acum 10 ani jocurile pe calculator erau doar o distracţie pentru cei tineri, ne putem imagina unde vor ajunge în următorii 10 ani. Ne aşteptăm chiar să prindă că şi competiţie sportivă în viitor, încercându-se chiar introducerea evenimentelor de e-sports la jocurile olimpice.

Pe lângă aceste jocuri multiplayer, care au reuşit să fie extrem de populare în toate zonele lumii, există şi acele mici jocuri de tip flash, foarte populare şi acestea şi care au zilnic un număr impresionant de afişări.

Am încercat aceste jocuri mici pe xjocuri.com şi am reuşit să observăm că există cu adevărat un interes crescut şi în ţară noastră. Chiar dacă erau câteva mii de jocuri din care am putut să alegem, noi ne-am orientat către cele mai noi. Putem spune că ne-au captivat destul de tare, petrecând aproape 3 ore printre ele.

Rezumând industria jocurilor şi observând modul foarte rapid prin care acestea cresc în popularitate în fiecare zi, tot mai mulţi utilizatori de internet orientându-şi privirea către ele, putem să ne gândim chiar la o creştere masivă în mass media a segmentului. Momentan, cel puţin în ţară noastră, această nişă nu este foarte populară în presă scrisă sau în rândul televiziunilor, există doar ocazional mici materiale despre gaming şi popularitatea jocurilor în rândul celor mai tineri.

Spre exemplu în Statele Unite există televiziuni dedicate jocurilor şi putem vedea articole foarte interesante în canalele cu audienţă internaţională. Iată cum arată un reportaj realizat de către cei de la ESPN la ultimul concurs de Dota 2, unde au fost acordate cele mai mari premii din istoria gamingului de până acum: https://www.youtube.com/watch?v=1LnG31of18Q