Super-afacere pentru Loteria Română: încasează minimum 75 de milioane de euro de la Novomatic

Loteria Română şi Novomatic au semnat un parteneriat pe termen lung privind activitatea de videoloterie, în urma căruia Loteria Naţională va primi 50% din încasări, dar nu mai puţin de 75 de milioane de euro.

RomaniaTV.net
25 oct. 2013, 13:40
Super-afacere pentru Loteria Română: încasează minimum 75 de milioane de euro de la Novomatic

Parteneriatul a fost semnat în urma negocierilor cu compania Novomatic, după ce în  prealabil a fost organizată o selecţie de oferte la care au participat cinci dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de videoloterie din lume.

Astfel, Novomatic va furniza un număr de 10.000 de terminale de videoloterie de ultimă generaţie ce vor fi amplasate în locaţiile Loteriei Române din ţară. Parteneriatul se întinde pe o perioadă de 15 ani şi presupune împărţirea egală a câştigurilor nete înregistrate de cele 10.000 de videoterminale, cu minimum garantat de 75 de milioane de euro pentru Loteria Naţională.

Practic, Loteria vine doar cu spaţiile, în vreme ce Novomatic aduce terminalele şi asigură toate serviciile aferente funcţionării acestora.

Totodată, sistemul de videoloterie va fi asigurat în baza unei garanţii bancare în valoare de 20 de milioane de euro.

Potrivit graficului agreat de cele două părţi, primele terminale de videoloterie vor fi funcţionale la 1 decembrie 2013.