Semnale de alarmă în sarcină

Perioada celor noua luni de sarcina aduce multa bucurie, dar si tot atatea momente de neliniste sau panica pentru viitoarea mama. Despre principalele semnale de alarma pe care o gravida ar fi bine sa nu le ignore si sa mearga la un consult aflati mai multe informatii de la dr. Andreas Vythoulkas, medic obstetrica ginecologie, specialist infertilitate la Clinica Genesis Athens.
Iulian Tudor
09 oct. 2018, 07:57
Semnale de alarmă în sarcină

Perioada celor noua luni de sarcina aduce multa bucurie, dar si tot atatea momente de neliniste sau panica pentru viitoarea mama. Despre principalele semnale de alarma pe care o gravida ar fi bine sa nu le ignore si sa mearga la un consult aflati mai multe informatii de la dr. Andreas Vythoulkas, medic obstetrica ginecologie, specialist infertilitate la Clinica Genesis Athens.

Sangerarea vaginala este unul dintre principalele semnale ce nu ar trebui ignorate, iar controlul medical se impune imediat. Daca are loc in primul trimestru de sarcina, aceasta poate fi un indiciu de pierdere a sarcinii sau, daca are loc in trimestrul trei de sarcina si este insotita de dureri abdominale, ar putea fi un semn al faptului ca sunt ceva probleme cu placenta (placenta abruptio apare atunci cand placenta se separa de mucoasa uterina) si viata fatului este pusa in pericol.

Starile de voma, mai ales in primele trei luni de sarcina, sunt un simptom des intalnit in randul femeilor insarcinate. Dar cand acestea persista multe zile la rand, iar viitoarea mama nu se poate hrani, exista pericolul real de deshidratare, ce necesita internare pentru a restabili echilibrul electrolitic al pacientei.

Durerile in zona pelvina sau a abdomenului pot fi un indiciu al existentei unei sarcini ectopice (atunci cand embrionul se fixeaza pe o suprafata din afara uterului, de obicei in trompele uterine), dar mai poate fi si semnul unui avort (daca durerile au loc in primele doua trimestre de sarcina). Daca durerile apar mai tarziu, acestea pot fi semnele unui travaliu prematur.Disconfortul resimtit la urinare, senzatia de arsura si durerile usoare la nivelul abdomenului inferior, urinarile dese si foarte putin cantitativ pot fi simptome ce tradeaza o infectie urinara. Perioada cuprinsa intre a 6-a si a 24-a saptamana de sarcina este cea mai expusa acestui tip de infectie ce trebuie tratata imediat.

Durerile de cap severe, aparute dupa saptamana 20 de sarcina, insotite de kilograme mai multe acumulate intr-un timp mai scurt (mai mult de 2 kilograme intr-o saptamana), retentia de lichide si umflarea brusca a mainilor, gleznelor si picioarelor, vederea incetosata sunt simptome ale preeclampsiei (tensiune arteriala ridicata in timpul sarcinii), iar controlul medical se impune a fi facut in regim de urgenta.Temperatura si frisoanele pot fi simptomele unei raceli zdravene, dar si ale unei infectii ce ar putea pune in pericol dezvoltarea fatului. Controlul medical se impune imediat atat pentru a afla cauza acestora, cat si pentru obtinerea unui diagnostic si a unui tratament potrivit noii conditii, cea de gravida. Din momentul confirmarii celor doua liniute pe test de sarcina, gravida nu are voie sa ia niciun fel de medicament fara a se consulta cu medicul ce-i urmareste sarcina.

Citeste continuarea pe superbebe.ro.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Planta pe care să o pui în ciorba de văcuță ca să îi dea cea mai bună aromă. Vei impresiona pe toată lumea cu mâncarea ta
Capital.ro
Ungurii sunt la ANI LUMINĂ de România. Planul conceput la BUDAPESTA este total fără precedent
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Inedit! Locul din România în care o casă se vinde cu 250 de euro
Adevarul
Povestea șocantă a deţinutului politic „nereeducat“ în temniţele comuniste. Grigore Caraza a murit ucis de un cerşetor
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Serviciul militar obligatoriu. Legea va fi adoptată după alegeri
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
Ce au pățit acești constănțeni, după ce au trecut granița cu Bulgaria ca să-și cumpere țigări cu 14 lei pachetul
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Au apărut cireșele și căpșunile românești, de la micii producători! Cat costă kilogramul în piețele din România
Capital.ro
ORDINUL a fost dat deja în Europa. Regulile care vor fi OBLIGATORII și în România
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
CREȘTERE de 80% la PENSII pentru 3 milioane de românii. Șeful Casei de Pensii spune CINE se ÎNCADREAZĂ
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'