SUPERSTIŢII DE 1 MARTIE. Ce trebuie să faci în această zi ca să ai noroc tot anul

SUPERSTIŢII DE 1 MARTIE. Există oameni care cred cu tărie în superstiţii, dar ţi în faptul că încălcarea acestor reguli nescrise le va aduce ghinion.

27 feb. 2017, 07:16
SUPERSTIŢII DE 1 MARTIE. Ce trebuie să faci în această zi ca să ai noroc tot anul

SUPERSTIŢII DE 1 MARTIE. Cel sau cea care îşi pune la mână mărţişorul (cele două şnururi, alb şi roşu) şi îl poartă până la 9 martie (în unele zone, mărţişorul se poartă toată luna martie, până la Florii sau până când vedeţi un copac înflorit) va avea noroc tot anul. Desigur, în această perioadă nu trebuie să daţi deloc jos aţa de la mână.

SUPERSTIŢII DE 1 MARTIE. . Mărţişorul nu se aruncă la gunoi, nici după ce a „expirat” perioada de purtare, pentru că asta aduce ghinion. După ce nu vreţi să îl mai purtaţi, el se leagă de un copac sau chiar de un trandafir (aflat în pământ).

SUPERSTIŢII DE 1 MARTIE. Mărţişorul se leagă într-un singur nod şi te apără, în perioada în care îl porţi, de ghinioane.

SUPERSTIŢII DE 1 MARTIE. Mamele care pun Mărţişor în piept sau la mâna copilului lor trebuie să aibă grijă să nu fie văzute de o femeie însărcinată. Se spune că dacă această superstiţie nu este respectată, bebeluşul se va naşte cu un semn.

SUPERSTIŢII DE 1 MARTIE. În Transilvania, sătenii au și ei obiceiuri legate de 1 Martie. Aceştia atârnă mărţişoarele de uşi, ferestre sau de coarnele animalelor domestice. Aici se crede că acest gest îi protejează pe oameni de spiritele rele.