Superstiţii de SFANTUL ANDREI: De ce E BINE să mănânci USTUROI

SFANTUL ANDREI este celebrat de creştinii ortodocşi în data de 30 noiembrie, iar din vechime si pana in ziua de azi au fost transmise o serie de superstiţii şi obiceiuri de la care unii nu se abat niciodata. Pe langa pusul graului la incoltit, mai exista o traditie pe care e bine sa o respecti.

RomaniaTV.net
29 nov. 2015, 20:03
Superstiţii de SFANTUL ANDREI: De ce E BINE să mănânci USTUROI

Se spune că în noaptea de Sfantul Andrei lupii încep să vorbească cu grai de om şi spun lucruri îngrozitoare, iar cei care vor fi atacaţi se transformă în vârcolaci. Pentru a fi protejaţi de spiritele care umblă în noaptea de Sfantul Andrei este bine să puneţi funii sau căpăţâni de usturoi la uşi şi ferestre.

Citeşte şi Cui trebuie să îi spui „La mulţi ani” de Sf Andrei

Există câteva obiceiuri care se pun în practică în noaptea de Sfantul Andrei, printre care se numără şi folosirea usturoiului. Pentru a alunga spiritele rele este folosit peste tot usturoi, de la grajdurile animalelor până la mâncărurile oamenilor.

Mesaje de Sfantul Andrei cu care nu dai greş

De asemenea, o altă superstiţie ţine de prognoza meteo. Vremea din noaptea de Sfantul Andrei ne va spune cum va fi iarna care urmează, dacă cerul este senin vremea va fi blândă, în timp ce unul acoperit nu ne dă veşti prea bune.

Citeşte şi SFANTUL ANDREI: Când se pune grâul la încolţit