Surpriză uriaşă, Ostapeko, deţinătoarea titlului la Roland Garros, eliminată din primul tur. Şi Venus Williams pleacă acasă

Jelena Ostapenko, coșmarul Simonei Halep, eliminată în primul tur de la Roland Garros.

27 mai 2018, 17:22
Surpriză uriaşă, Ostapeko, deţinătoarea titlului la Roland Garros, eliminată din primul tur. Şi Venus Williams pleacă acasă

Jelena Ostapenko (20 ani, 5 WTA) devine a șasea jucătoare din istoria tenisului feminin care, în postura de deținătoare a titlului la un turneu de Mare Șlem, este eliminată încă din primul tur. 

Ucraineanca Kateryna Kozlova (24 ani, 66 WTA) a dispus, astăzi, cu scorul 7-5, 6-3 de Jelena Ostapenko, după o oră și 34 de minute.

Letona Jelena Ostapenko şi-a exprimat dezamăgirea după ce, din postura de câştigătoare a ediţie trecute a turneului de la Roland Garros, a fost eliminată în turul I a competiţiei care a început duminică.

„A fost o zi catastrofală, cred că am jucat la, poate, 20 la sută din capacitatea mea. Orice jucătoare capabilă să returneze cinci mingi m-ar fi bătut. La început, a mers, dar apoi totul a fost din rău în mai rău. Nu am fost eu însămi pe teren. Am încercat să lupt, dar ea a jucat foarte bine defensiv. Ziua nu a început bine, simţeam că se va întâmpla aşa ceva. Am fost într-o stare proastă, nimic nu mergea cum voiam. Am încercat să rămân pozitivă, dar în final n-am reuşit. După Roma, m-am accidentat şi nu m-am putut pregăti în ultimele zile, nu am făcut decât câteva antrenamente înainte de a juca duminică. Aş fi preferat să joc luni sau marţi. Vreau să uit acest meci, pentru a reveni mai puternică anul viitor. Vreau să joc la dublu (n.r. – în echipă cu Elena Vesnina). Sper că va merge mai bine. Sunt cu adevărat dezamăgită, supărată”, a declarat Ostapenko, potrivit lequipe.fr. 

La dublu, cuplul Ostapenko/Vesnina, cap de serie numărul 10, va întâlni în primul tur al French Open perechea Sorana Cîrstea/Sara Sorribes Tormo (România/Spania).

Letona Jelena Ostapenko, locul 5 WTA, deţinătoarea trofeului, a fost învinsă, duminică, în primul tur al turneului de la Roland Garros. Ea a fost învinsă în două seturi de ucraineanca Kateryna Kozlova, locul 66 WTA, cu scorul de 7-5, 6-3.

Cu 48 de erori neforţate şi 13 duble greşeli, Ostapenko este prima deţinătoare a trofeului care pierde în primul tur la French Open, în ultimii 13 ani.

Kozlova, în vârstă de 24 de ani, a obţinut prima victorie în faţa unei jucătoare din Top 30 WTA, după o oră şi 35 de minute de joc.

Jelena Ostapenko a triumfat anul trecut la Roland Garros, după o finală epică împotriva Simonei Halep, scor 4-6, 6-4, 6-3, și avea de apărat 2.000 de puncte.

Şi jucătoarea americană Venus Williams, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9, a fost învinsă, duminică, de chinezoaica Qiang Wang, locul 91 WTA, cu scorul de 6-4, 7-5, în primul tur al turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

Wang s-a impus după o oră şi 40 de minute de joc şi a obţinut astfel a doua victorie din carieră împotriva unei jucătoare din Top 10 WTA.

În faza următoare, Wang va evolua cu croata Petra Martici, locul 34 WTA.

Venus Williams era pe partea de tablou a favoritei numărul 2, daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA.