SURSE: Klaus Iohannis şi PNL au stabilit CALENDARUL alegerilor anticipate

Dezvăluiri despre discuţiile purtate de preşedintele Klaus Iohannis cu liberalii, la consultarile de la Cotroceni. Surse politice spun că s-a stabilit inclusiv posibilul calendar de desfăşurare a alegerilor anticipate, informează România TV. Potrivit acestui calendar, cel mai târziu în aprilie 2016 am putea avea alegeri anticipate, şi parlamentare, şi locale.

06 nov. 2015, 08:58
SURSE: Klaus Iohannis şi PNL au stabilit CALENDARUL alegerilor anticipate

Președintele Klaus Iohannis s-a consultat joi cu reprezentanții PSD, PNL, UDMR și cei din grupul minorităților naționale pentru găsirea unei soluții de ieșire din criza politică generată de demisia prim-ministrului Victor Ponta. Potrivit unor surse politice citate de România TV, şeful statului şi liberalii au stabilit în cadrul consultărilor calendarul de desfăşurare a alegerilor anticipate.

Alina Gorghiu, copreședintele PNL, a declarat la finalul întâlnirii de joi cu Klaus Iohannis, că Partidul Liberal i-a propus şefului statului varianta alegerilor anticipate.

Nu am facut niciun fel de propunere pentru prim-ministru. (…) Credem că s-au făcut foarte multe greşeli în politică în ultimii 25 de ani. Acestea se văd în scoietatea românească. Suntem într-un moment greu pentru clasa politică şi nu putem să optăm decât pentru ideea de dizolvare a Parlamentului şi alegeri anticipate. (…) Mă bucur că atunci când PSD a ieşit de la consultări a avut o poziţie echilibrată şi nunţată, care nu excludea organizarea de alegeri anticipate şi spunem asta pentru că toţi credem că în societatea românească nu mai este cazul de scandal, crize politice la vârf, ci este momentul în care ar trebui să găsim soluţii de consens care să ducă la modernizarea României. Acest mesaj nu e o noutate nici pentru Iohannis sau pentru voi. Am înţeles de la domnia sa că vor urma consultări mâine, dar şi în zilele care urmează, o nouă rundă de negocieri. Mă bucur că are întâlnire cu reprezentanţii societăţii civile„, a declarat Alina Gorghiu după consultările cu Iohannis.

Mai mult, Gorghiu a arătat că ar fi un „avantaj” dacă s-ar reuşi organizarea alegerilor anticipate odată cu alegerile locale.

Întrebat cum a comentat Klaus Iohannis această propunere, a alegerilor anticipate, copreşedintele PNL Vasile Blaga a precizat: „A spus că înţelege poziţia PNL, că este una consecventă cu cea din ianuarie. Şi discutam de lucrul acesta încă din campania electorală„.

În situaţia în care, în urma consultărilor, varianta alegerilor anticipate nu va avea susţinere, liberalii s-au declarat deschişi pentru alte consultări, însă au precizat că, totuşi, consideră dizolvarea Parlamentului cea mai „justă” variantă.

CITEŞTE ŞI: CONSULTĂRI la Cotroceni: Klaus Iohannis se întâlneşte astăzi cu UNPR, ALDE şi societatea civilă