Surse naturale de vitamina D

Ne-am obişnuit să credem că ne putem lua vitamina D în urma expunerii la soare, însă există şi alte surse minunate de vitamina D în afară de razele solare şi carne.

31 aug. 2016, 19:30
Surse naturale de vitamina D

Ca orice alte vitamine si minerale, vitamina D joaca un rol crucial in multe functii importante ale corpului. Si, pentru a evita diverse probleme de sanatate, trebuie sa avem grija sa-i furnizam cantitatea optima din aceasta vitamina.

Prea putina vitamina D duce la slabirea oaselor, la scleroza, la slabirea musculaturii, depresie si chiar cancer. In afara de expunerea zilnica la soare pentru 10-15 minute, ia in calcul incorporarea urmatoarelor alimente in dieta zilnica astfel incat sa-i oferi corpului pretioasa vitamina D.

Tofu

Tofu este una dintre cele mai bune surse de vitamina D. O ceasca de tofu contine 39% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina D si, in plus, este bogata in proteine si calciu.

Lactatele

Laptele de vaca sau de capra sunt o alta sursa excelenta de vitamina D. Laptele de vaca ii furnizeaza organismului in jur de 50% din necesarul zilnic recomandat de vitamina D, iar cel de capra in jur de 31%.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.