Alina Gorghiu: PNL a votat pentru excluderea din partid a lui Paleologu şi Bodea

Biroul Politic Național al PNL a votat miercuri pentru excluderea din partid a deputatului Theodor Paleologu şi a senatorului Cristian Bodea, a anunţat copreşedintele Alina Gorghiu.

15 iun. 2016, 13:31
Alina Gorghiu: PNL a votat pentru excluderea din partid a lui Paleologu şi Bodea

„S-a discutat despre cele două excluderi, au fost supuse la vot. Cei doi colegi au fost excluși prin votul colegilor noștri și cam atât astăzi”, a spus Alina Gorghiu, miercuri, la finalul ședinței BPN al PNL.

Întrebată dacă decizia luată în BPN va trebui validată de Consiliul Național de Coordonare al PNL, copreședintele liberal a spus: „O validare în CNC se va face la momentul la care se va ține acest Consiliu Național. (…) La momentul acesta votul a fost în Biroul Politic Național și propunerea va merge unde trebuie”.

Ea a precizat că BPN nu are cum să revină asupra acestei decizii. „Biroul Politic Național, nu, dar Consiliul va fi suveran, nu știm ce se întâmplă acolo. Repet, regret că s-a ajuns la aceste concluzii”, a spus copreședintele PNL.

Gorghiu și Blaga au fost întrebați dacă Theodor Paleologu și Cristian Bodea nu trebuiau chemați pentru a-și exprima punctul de vedere în legătură cu propunerea de excludere a lor din partid. Vasile Blaga a oferit explicații: „Este ceva nepublic în treaba asta?. (…) Am primit răspuns de la televiziunile dumneavoastră în cazul celor doi și aseară. Deci, știau”.

Deputatul PNL Cezar Preda a cerut miercurea trecută în ședința BPN excluderea din partid a deputatului Theodor Paleologu și a senatorului Cristian Bodea.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a precizat tot atunci că în cazul celor doi vor fi respectate procedurile.

Surse liberale prezente la reuniune au arătat că votul dat în BPN în cazul celor doi a fost secret cu buletine.

Cei doi liberali au atacat virulent partidul pentru înfrângerea de la alegerile locale.

Citeşte şI: Paleologu, despre excludere sa: Solicitarea face parte din suita de imbecilităţi piramidale ale conducerii PNL

Deputatul PNL Theodor Paleologu spune că excluderea sa din partid face parte ”din suita de imbecilităţi piramidale ale conducerii liberale”, punctând că „autorii dezastrului” de la alegerile din Capitală rămân în funcţii.