Suspectul dublului asasinat de lângă Târgovişte, arestat UPDATE

Suspectul reţinut de poliţişti pentru dublul omor de pe terenul de vânătoare din Târgovişte a fost arestat pentru 30 de zile de Judecătoria Târgovişte.

31 oct. 2017, 14:49

Polițiștii dâmbovițeni au reţinut un bărbat bănuit în cazul dublului omor deosebit care a şocat opinia publică. El a fost identificat de curând. Bărbatul este vânător autorizat, deţine legal o armă de vânătoare, însă nu-şi plătise cotizaţia către Asociaţia Vânătorilor, motiv pentru care nu avea voie să vâneze.

Un suspect în vârstă de 58 ani, din Târgovişte, bănuit că a omorât, în 26 octombrie, doi bărbaţi pe un câmp din Dâmboviţa, este audiat la Poliţie.

Bărbatul are copii care sunt căsătoriţi şi este vânător, el deţinând legal o armă, au anunţat şeful IPJ Dâmboviţa, Danil Zepişi şi procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dîmboviţa, Mihai Dincă într-o conferinţă de presă comună susţinută marţi seară, în timp ce bărbatul era în continuare audiat.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița, bărbatul de 58 de ani este principalul suspect iar pe numele său va fi emis mandat de reținere în noaptea de marți spre miercuri. În prezent, se află încă la audieri, nu și-a recunoscut fapta iar anchetatorii susțin că au probe care îl incriminează ca fiind autorul faptei.

”Autorul este un bărbat de 58 de ani, este din municipiul Târgoviște, este vânător autorizat, deținător legal de armă, însă nu își plătise pentru anul acesta cotizația către Asociația Județeană a Vânătorilor și nu putea vâna pe fondurile aparținând asociației. I-a împușcat cu arma pe care o deținea. Nu există niciun fel de date că ar fi existat un complice. Încă de la începutul anchetei am înlăturat varianta unei execuții sau că ar fi fost un omor săvârșit pe fondul unor răzbunări, ca urmare a unor conflicte anterioare. Încă de la început, datele anchetei au arătat că a fost vorba de un conflict spontan. Era la braconat. Până la acest moment nu a recunoscut fapta. Bărbatul nu a relevat aspecte care să ne conducă la vreo suspiciune că nu ar avea discernământ”, a declarat marți seara, într-o conferință de presă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Mihai Dincă.

Cei doi oficiali au precizat, răspunzând mai multor întrebări, că bărbatul este „foarte stăpân pe sine” şi nu a recunoscut fapta, el susţinând că nu îl cunoştea pe Gheorghe Ifrim, consilierul local din Răzvad ucis, deşi cei doi făceau parte din grupe care acţionau pe acelaşi fond de vânătoare.

”Neconcordanța în anumite declarații ne-a condus la a strânge cercul în jurul lui. Cazierul lui este curat. Unul dintre principiile prin care am introdus suspecți în cercul respectiv a fost referitor la persoane despre care am reușit să obținem date că ar practica braconajul în zonă. El afirmă că nu îl cunoștea pe Ifrim (unul dintre bărbații împușcați — n.r.), deși făceau parte din grupe de vânătoare care vânau pe același fond”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

Bărbatul a fost inclus încă de vineri, a doua zi de la producerea crimei, într-un cerc de suspecţi din care au făcut parte 11 persoane.

Declaraţiile sale contradictorii i-au făcut pe anchetatori să restrângă cercul şi să-l ridice pentru a-l duce la audieri.

Oamenii legii au descoperit de asemenea arma cu care ar fi fost împuşcaţi consilierul local Gheorghe Ifrim şi bărbatul care muncea pentru acesta, Ion Neagu.

Cei doi adunaseră varză de pe terenul situat chiar în apropierea fondului de vânătoare, duseseră marfa la piaţă şi reveniseră pe acel teren pentru a mai culege varză când, cel mai probabil, l-au întâlnit pe suspect, care se afla la braconaj.

Bărbatul are calitatea de suspect, el urmînd a fi reţinut marţi seară în acest dosar.

Zeci de vânători din Târgoviște și zonele limitrofe au fost convocați de către polițiști pentru a fi amprentați și a li se preleva probe ADN. Mai mulți martori susțin că în ziua omorului, în jurul orei la care au avut loc crimele, ar fi văzut pe câmpul și la interesecția din zona Nisipuri, doi bărbați îmbrăcați în vănători, însoțiți de un câine.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Mihai Dincă, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că anchetatorii au stabilit faptul că cei doi bărbaţi au fost împuşcaţi în urma unui conflict spontan, nefiind vorba de o „execuţie în stil mafiot”.

„Nu e execuţie în stil mafiot. Este vorba de un conflict spontan. Cei doi erau pe câmp, la cules de varză. Au fost şi în dimineaţa respectivă, au cules şi au dus-o soţiei consilierului, la piaţă, să o vândă. S-au întors să mai culeagă. Consilierul a auzit un foc de armă şi s-a dus să vadă cine braconează, el fiind vânător pe fondul respectiv şi de aici s-a iscat scandalul. Suntem siguri şi că e vorba de un braconier care vâna păsări mici, asta având în vedere mărimea alicelor găsite în victimele împuşcate”, a declarat Mihai Dincă.

Cei doi bărbaţi au fost împuşcaţi la câteva sute de metri distanţă de terenul pe care îl deţinea consilierul local, iar trupurile lor erau la o distanţă de 100 de metri unul de celălalt.

„Lucrăm intens în vederea stabilirii unui cerc de suspecţi”, a mai spus Dincă.

Un cosilier local de la UNPR şi un angajat al lui au fost împuşcaţi mortal. Trupurile celor doi au fost găsite pe câmp, lângă Târgovişte. Autopsiile arată că cei doi au fost ciuruiţi. Medicii legişti au găsit multiple fracturi și alte leziuni.

Scenele şocante s-au petrecut în localitatea Nisipuri de lângă Târgovişte. Un trecător a văzut trupurile neînsufleţite şi a alertat de îndată autorităţile. Unul dintre bărbaţi a fost împuşcat în cap şi abdomen, iar celălalt în spate, cu o puşcă de vânătoare.