Susţinere uriaşă din partea românilor pentru Kovesi şi Stanciu

În urma sondajului RomâniaTV.net în care cititorii noştri erau chemaţi să aprecieze activitatea şefelor DNA şi ICCJ, a reieşit că Laura Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu se bucură de o susţinere uriaşă în lupta anticorupţie şi independţa justiţiei.

RomaniaTV.net
20 iun. 2014, 16:02
Susţinere uriaşă din partea românilor pentru Kovesi şi Stanciu

53% dintre cei peste 1400 de cititori care au răspuns întrebărilor sondajului RomaniaTV.net au apreciat că activitatea anticorupţie a Codruţei Kovesi şi a Liviei Stanciu este foarte bună, în vreme ce 28% au apreciat că este doar bună.  

SONDAJ Ce părere aveţi despre activitatea anticorupţie a Codruţei Kovesi şi a Liviei Stanciu?

De partea cealaltă, 11% au apreciat drept foarte proastă activitatea celor două, iar 8% proastă. 

 

Potrivit ultimului bilanţ al DNA, doar în 2013 procurorii au avut de soluţionat în 2013 peste 7.900 cauze, fiind trimişi în judecată peste 1.000 de inculpaţi, cu o treime mai mult decât în anul anterior, mulţi dintre aceştia ocupând funcţii publice importante.

Astfel, au fost deferiţi justiţiei cinci preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, 34 de primari şi viceprimari, 25 de magistraţi – între care doi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, 19 avocaţi, 10 directori de companii naţionale şi 22 de directori din alte instituţii publice.