Sute de service-uri sunt aproape de faliment din cauza firmelor de asigurări

Sute de service-uri auto, în pericol de faliment din cauza haosului din piaţa asigurărilor. Patronii au înaintat petiţii la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în care se plâng că unele firme de asigurări refuză să plătească despăgubirile. De altfel, service-urile au în prezent de recuperat milioane de euro de la firmele de asigurări.

15 aug. 2014, 06:41
Sute de service-uri sunt aproape de faliment din cauza firmelor de asigurări

Sunt probleme în lanţ din cauza câtorva firme de asigurări care plătesc daunele cu mari întârzieri sau nu le plătesc deloc, informează România TV. În prezent service-urile din România au de recuperat de la aceste firme de asigurări milioane de euro, motiv pentru care unele riscă falimentul.

Citeşte şi Trei service-uri auto cer ASF să răspundă în timp util petiţiilor din domeniul asigurărilor auto

Problemele se răsfrâng şi asupra şoferilor care rămân blocaţi cu maşinile în service câteva luni, până la momentul achitării daunelor sau sunt refuzaţi, pentru că poliţa de asigurare a fost emisă de o firmă cu probleme. Din această cauză, patronii unor service-uri auto au înaintat petiţii la ASF şi cer ca firmele de asigurări care nu achită daunele să nu mai poată emite poliţe RCA.