ALARMĂ DE ATAC CU RACHETE, la baza din Kandahar. Ponta şi ceilalţi OFICIALI, adăpostiţi de urgenţă în BUNCĂR

Alarma de atac cu rachete a fost, declanşată, duminică, în timp ce premierul Victor şi miniştrii Gabriel Oprea şi Mircea Duşa se aflau în baza de la Kandahar, Afganistan. Ponta şi ceilalţi oficiali români au fost urcaţi în blindate şi adăpostiţi în buncăre, transmite România TV.

29 iun. 2014, 09:10

Premierul Victor Ponta se află, duminică, la Kandahar, unde participă, alături de ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi vicepremierul Gabriel Oprea, la ceremonia privind începutul procedurii de retragere a contingentului României din Afganistan.

În timpul vizitei, militarii au declanşat alarma de raid aerian cu rachete, moment în care toţi cei prezenţi, inclusiv premierul, au fost culcaţi pe burtă, conform procedurii, ulterior urmând evacuarea.

Oficialii români au fost urcaţi în vehicule blindate şi transportaţi la buncăre, în adăposturi fiind conduşi şi ceilalţi membri civili ai delegaţiei româneşti.

Incidentul a avut loc în timp ce premierul şi cei doi miniştri lua masa cu militarii români. După câteva zeci de minute, premierul şi cei doi miniştri reluându-şi programul vizitei.

Jurnalistul România TV, Victor Ciutacu, prezent şi el în Afganistan, a precizat că atacul cu rachete a fost lansat în timpul mesei de prânz.

„Toată lumea pe burtă, ulterior, în timp ce sirenele urlau într-o nebunie, toţi am fost transportaţi împreună cu trupele româneşti în buncăre, în afara oricărui pericol. Acum toată delegaţia României se află în maşini blindate, nu există nici o problemă acum, după ieşirea din buncăre”, a povestit Ciutacu.

„Suntem în siguranţă în această clipă, dar nu este cel mai plăcut moment din lume când încep să sune sirenele, să te pui pe burtă… Premierul Ponta este în acelaşi buncăr cu noi”, a mai relatat jurnalistul.

Premierul Victor Ponta efectuează, duminică, o vizită la Kandahar, fiind însoţit de ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi vicepremierul Gabriel Oprea.

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, la Kandahar, la ceremonia care marchează începutul procedurii de retragere a trupelor româneşti din Afganistan, că România este astăzi o ţară mai sigură şi un partener respectat de aliaţii din NATO datorită sacrificiului şi curajului militarilor români care au fost în misiunile din acest teatru de operaţii.

„Stimaţi ofiţeri, subofiţeri, mă aflu aici pentru a vă mulţumi pentru tot ceea ce aţi făcut în misiunile de aici, vă doresc să ajungeţi toţi bine acasă, vreau doar să spun încă o dată că datorită misiunii dvs, a sacrificiului, curajului, România este astăzi o ţară mai sigură şi un partener respectat de aliaţii noştri şi ţările NATO. Cei 23 de camarazi ai dvs. care şi-au dat viaţa vor rămâne eroi ai României, mă gândesc la răniţii care vor avea nevoie de sprijinul şi solidaritatea noastră. Datoria Guvernului este să vă asigure condiţii de viaţă mai bune decât cele pe care le-aţi avut în ultima perioadă şi aici. Vă aşteptăm pe toţi sănătoşi acasă. Suntem mândri de voi! Mult succesc în continuare’„, a afirmat premierul Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI Trupele româneşti SE RETRAG din Afganistan. Ponta, prezent la ceremonie. „Misiune îndeplinită!” VIDEO