Tablete performante pentru consilierii locali din Alba Iulia

Cei 21 de aleşi locali din Alba Iulia au primit, marţi, în şedinţa Consiliului Local tablete de ultimă generaţie pe care ar urma să primească proiectele de hotărâre. Decizia a fost aplicată anul trecut şi de Consiliul Judeţean Alba, însă a fost un eşec deoarece doar doi consilieri folosesc tabletele primite.

RomaniaTV.net
30 ian. 2018, 17:58
Tablete performante pentru consilierii locali din Alba Iulia

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat, în cadrul şedinţei, că tabletele au fost cumpărate pentru a se reduce consumul foarte mare de hârtie necesară pentru tipărirea dosarelor de şedinţă pe care le primesc fiecare consilier.

Hava şi-a ironizat colegii spunându-le că trebuie să înveţe să folosească noile tablete deoarece chiar şi nepoţelul său de doi ani şi jumătate ştie să deschidă un smartphone sau o tabletă.

„Primiţi astăzi tabletele, va trebui să semnaţi pentru că asta este, sunt obiecte de inventar. Sunt uşor de folosit, să facem pasul ăsta spre smart. Nu trebuie să ne jignim că unii nu pot să deschidă un IPhone. Nepotul meu are doi ani şi jumătate şi deschide şi telefon şi tabletă. Toată lumea învaţă” a spus Mircea Hava.

Unul dintre consilierii locali independentul Mircea Trifu a refuzat, marţi, primirea tabletei oferită de Primărie spunând că face acest gest în semn de protest faţă de o cheltuială pe care o consideră o cheltuială inutilă făcută din banii albaiulienilor.

„Am refuzat celebra tabletă oferită consilierilor locali ca un gest de protest. Atunci când toţi albaiulienii vor beneficia de reţele de apă, canalizare, curent electric şi străzi asfaltate, atunci când Stadionul Cetate nu va mai fi o ruină, când vom avea măcar o piaţă modernă la Alba Iulia şi o sală de sport cu măcar 500 de locuri pentru spectatori(…)probabil voi vota proiecte futuriste gen smart-city sau voi accepta tablete cumpărate din banii albaiulienilor”, a spus Trifu.

Primăria din Alba Iulia a cumpărat la începutul anului 30 de tablete, investiţia ridicându-se la aproximativ 63.000 de lei, astfel că fiecare tabletă a costat 2.084 de lei.

O măsură similară a fost luată anul trecut şi de Consiliul Judeţean Alba, însă s-a dovedit un eşec deoarece după un an sunt folosite de doar doi dintre aleşii judeţeni. Tabletele primite de fiecare dintre cei 33 de consilieri judeţeni au fost achiziţionate în urma unei achiziţii publice şi au costat fiecare 770 de lei, fără TVA.