Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul. Tradiţii şi obiceiuri: Ce NU este bine să faci în această zi

Creştinii prăznuiesc în data de 29 august TĂIEREA CAPULUI SF IOAN BOTEZĂTORUL, ultima mare sărbătoare din anul bisericesc care se încheie pe data de 31 august.

RomaniaTV.net
28 aug. 2015, 14:54
Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul. Tradiţii şi obiceiuri: Ce NU este bine să faci în această zi

TĂIEREA CAPULUI SF IOAN BOTEZĂTORUL aduce o serie de tradiţii care trebuie respectate. În această zi este bine să nu se mănânce pepeni, deoarece forma loc aminteşte de cea a capului. De asemenea, în această zi nu se foloseşte cuţitul, totul se rupe cu mâna.

În ziua TĂIERII CAPULUI SF IOAN BOTEZĂTORUL nu este bine să se mănânce struguri şi nici să se bea vin roşu, deoarece este asociat cu sângele care a curs la tăierea capului sfântului.

Există şi o serie de alimente care trebuie evitate în ziua TĂIERII CAPULUI SF IOAN BOTEZĂTORUL nu se mănâncă usturoi, ceapă, mere, pere şi în general fructe şi legume rotunde.

În plus, nu se mănâncă nici varză, deoarece se spune că pe varză a fost tăiat capul Sfântului Ioan Botezătorul.

Mai mult, în ziua TĂIERII CAPULUI SF IOAN BOTEZĂTORUL nu sunt îngăduite căsătorii, petreceri sau alte manifestări mai zgomotoase, aceasta fiind o sărbătoare de tristeţe şi introspecţie.

O altă interdicţie era cea a folosirii măturii, care ar deranja liniştea morţilor. In schimb, spiritele celor trecuti in nefiinta pot fi imbunate daca dai de pomana saracilor.