Tâmplar sau florăreasă, meserii pe cale de dispariţie care au revenit în atenţia românilor

Zilnic din ce în ce mai multe persoane ales să se reprofileze şi se înscriu la cursuri care vizează tâmplaria, florăria sau legătorie manuală.

RomaniaTV.net
16 feb. 2014, 09:12
Tâmplar sau florăreasă, meserii pe cale de dispariţie care au revenit în atenţia românilor

Această reorientare către meserii crezute pe cale de dispariţie a fost observată la Centrul de Instruire Tabula din Târgu-Mureş.

Acestea au loc o dată pe săptămână, după-masa ori în weekend și sunt realizate de către traineri cu experiență. După 3 luni de curs cei înscriși obțin o diplomă acreditată și recunoscută în țară și străinătate. Calificarea le oferă un loc de muncă stabil, iar patronii se declară și ei mulțumiți că nu au angajat persoane fără experiență în care au investit mult timp și răbdare.

“Zilnic zeci de români din municipiul București, precum și din județele Neamț, Cluj, Sibiu, Bistrița Năsăud ori Argeș se interesează de oferta noastră. În cazul cursului acreditat de Legător manual spre exemplu administratorii de firme susțin că vor să aibă personal calificat pentru a obține acreditatea din partea structurilor Arhivelor Naționale. Acest lucru îl urmăreau de altfel de ani buni, însă din păcate se loveau de aceași problemă. Nu găseau persoane interesate să învețe o astfel de meserie, chiar dacă aveau comenzi” subliniază László Tünde, directorul ONG-ului mureșean.