Tânărul care a produs accidentul soldat cu moartea unei fetiţe de 11 ani în Buzău a fost arestat

Tânărul de 27 de ani care în noaptea de joi spre vineri a provocat un accident de circulaţie soldat cu moartea unei fetiţe de 11 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este unchiul victimei, nu are permis de conducere, iar când a provocat accidentul era sub influenţa alcoolului.

RomaniaTV.net
06 ian. 2018, 11:18
Tânărul care a produs accidentul soldat cu moartea unei fetiţe de 11 ani în Buzău a fost arestat

Tânărul de 27 de ani din localitatea buzoiană Greceanca a fost reţinut vineri, iar sâmbătă a fost prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzat de ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului, conducere fără permis.

Accidentul a avut loc în noaptea de joi spre vineri în jurul orei 2.00, pe drumul naţional 10, în localitatea Sătuc.

Bărbatul conducea un autoturism Audi pe care şi-l achiziţionase de doar câteva zile, deşi nu avea permis de conducere.

Anchetatorii susţin că el s-ar fi aflat în vizită la nişte rude apropiate, în localitatea Cândeşti, iar joi noaptea s-ar fi urcat la volan pentru a merge la un magazin din localitatea Berca. A fi luat alături de el fetiţa de 11 ani, care îi era nepoată. Din verificări a reieşit că alţi trei minori, cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, se aflau în autoturism la momentul producerii accidentului, dar aceştia nu au fost răniţi.

În localitatea Sătuc, bărbatul a pierdut controlul volanului, a lovit o ţeavă de gaze, fisurându-o, după care s-a răsturnat în afara şoselei.

La locul tragediei, poliţiştii au găsit doar trupul fetiţei de 11 ani, ulterior identificându-l şi pe cel care se afla la volan. La momentul la care a fost prins, bărbatul avea o concentraţie alcoolică de 0,11 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, fiind dus ulterior la Spitalul Judeţean Buzău, pentru a-i fi recoltate probe biologice.