Tăriceanu: Nu cred că o să fie probleme cu prezenţa la şedinţele Parlamentului din cauza grevei japoneze a PNL

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că a făcut un apel către liderii grupurilor parlamentare din coaliția de guvernare să mobilizeze deputații și senatorii astfel încât lucrările Parlamentului să nu fie afectate de faptul că liberalii intră, începând de luni, în grevă japoneză.

05 oct. 2015, 09:44
Tăriceanu: Nu cred că o să fie probleme cu prezenţa la şedinţele Parlamentului din cauza grevei japoneze a PNL

Parlamentarii actualei puteri au obligația de a fi prezenți la activitățile Legislativului și de a-și promova proiectele de lege, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Nu am discutat cu cei de la PNL. Nu știu în ce constă greva parlamentară. Dacă ei gândesc că o cădere a Guvernului se poate produce altfel decât prin mijloacele democratice, fac o mare greșeală politică pentru că nu respectă regulile elementare de funcționare a democrației. În ce ne privește, problema mobilizării și prezenței noastre la ședințe, atât la Senat, cât și la Cameră, am discutat și am făcut un apel la liderii de grup să îi mobilizeze pe colegii noștri. Cred că nu o să avem probleme, cu toate că văd că peste tot sunt astfel de atitudini un pic delăsătoare. Sunt obligații pe care trebuie să le îndeplinim. Ce vrea să facă PNL e treaba lor, noi avem o altă obligație. Facem parte din coaliția de guvernare și acest lucru ne obligă să fim prezenți și să susținem proiectele noastre„, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Parlamentarii liberali au intrat de luni în grevă japoneză, în semn de protest față de situația privind adoptarea legii votului prin corespondență. „Cred că la întoarcerea președintelui în țară, fiind pe ultima sută de metri în care putem adopta această lege, a votului prin corespondență, pentru a putea organiza alegerile generale din 2016 având această modalitate alternativă de vot, va trebui să aibă loc o ultimă rundă de consultări. (…) Am luat încă o decizie, aș putea să spun chiar extremă din punct de vedere al gesturilor parlamentare. O să avem de luni grevă japoneză a parlamentarilor, mergem la muncă, dar vom critica povestea cu votul prin corespondență pe toate canalele„, a anunțat copreședintele PNL Alina Gorghiu, săptămâna trecută.

CITEŞTE ŞI: Udrea, despre greva japoneză a liberalilor: Câtă ipocrizie. Nu este nicio diferenţă între PNL şi PSD