Tăriceanu, despre postarea pe Facebook a prim-ministrului Sorin Grindeanu: Mi s-a părut destul de enigmatică exprimarea

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a declarat luni la Parlament că i s-a părut ”destul de enigmatică” postarea premierului Sorin Grindeanu de duminică seară de pe Facebook, precizând că mesajul şefului Guvernului a fost insuficient de clar pentru a fi înţeles.

12 iun. 2017, 12:01
Tăriceanu, despre postarea pe Facebook a prim-ministrului Sorin Grindeanu: Mi s-a părut destul de enigmatică exprimarea

”N-am văzut postarea, am văzut comentariile prin presă. Nu ştiu exact la ceea ce se referă. Mie mi s-a părut destul de enigmatică exprimarea şi insuficient de clară ca să înţeleg exact care este mesajul premierului pentru că, la modul principial, sigur că nimeni nu îşi propune sau nu îşi doreşte o criză politică”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Copreşedintele coaliţiei de guvernare a spus că nu a văzut decât în presă informaţia referitoare la schimbarea prim-ministrului şi a precizat că nu are niciun comentariu de făcut pe acest subiect.

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea lui lui Sorin Grindeanu, Tăriceanu a spus că nu se pronunţă pe acest subiect deoarece este preşedintele Senatului şi ”există o separaţie a puterilor în stat”.

El a mai spus că subiectul remanierii este în acest moment neavenit. 

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat duminică, într-o postare pe Facebook, că România are astăzi în faţă mai multe oportunităţi, care o pot îndrepta decisiv pe drumul progresului şi prosperităţii, dar că pentru asta este nevoie de stabilitate şi predictibilitate. El a amintit că votul din decembrie 2016 a arătat că şi românii vor acelaşi lucru „un guvern cu largă susţinere parlamentară şi stabil”, iar încrederea acordată de români „nu poate fi înşelată cu noi schimbări, noi crize politice, eventual alte alegeri – într-un cuvânt instabilitate”. Postarea premierului a fost făcută în contextul informaţiilor privind înlocuirea sa din funcţie.

”România are astăzi în faţă mai multe oportunităţi, care ne pot îndrepta decisiv pe drumul progresului şi prosperităţii. Dar pentru asta avem nevoie de stabilitate şi predictibilitate”, a scris premierul.

Grindeanu a subliniat că votul din decembrie 2016 a arătat că şi românii vor acelaşi lucru, respectiv un guvern cu largă susţinere parlamentară şi stabil.

”Această încredere pe care ne-au acordat-o românii nu poate fi înşelată cu noi schimbări, noi crize politice, eventual alte alegeri – într-un cuvânt INSTABILITATE”, a mai spus şeful Executivului.

Premierul a vorbit şi despre vizita preşedintelui Klaus Iohannis în SUA, despre care a precizat că ”a relansat parteneriatul nostru strategic”, afirmând că şi vizitele sale externe au scopul de a arăta că România este stabilă şi investitorii pot avea încredere î ţara noastră.

”Întâlnirile pe care le-am avut în Israel, Austria, Franţa şi Croaţia, contactele cu oficiali UE, tot acest efort merge în aceeaşi direcţie: să arătăm că România este capabilă să-şi respecte promisiunile, că investitorii pot avea încredere în noi”, a punctat Grindeanu, afirmând că ”depinde de noi să arătăm că suntem o naţiune unită şi determinată să meargă pe drumul cel bun”.

”Cred că dialogul între Preşedinţia României, Senat, Camera Deputaţilor si Guvern este important. Ca români, avem în faţă aceste oportunităţi. Doar trebuie să avem suficientă maturitate politică şi viziune să şi profităm de ele. De aceea, România are nevoie de stabilitate si predictibilitate!”, a punctat premierul.

Citeşte şi: REACŢIA lui Liviu Dragnea după mesajul publicat de Sorin Grindeanu: „Sunt surprins de această declaraţie”