Tăriceanu, mesaj pentru elevi: Vă așteaptă, dragi elevi, un an în care veți dobândi noi cunoștinte

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a transmis luni un mesaj cu ocazia începerii noului an școlar, în care a subliniat că este nevoie ca profesorii, părinți, administrația locală și cea centrală să pună "umărul și sufletul" pentru ca sistemul de educație să arate "așa cum ni-l dorim".

11 sept. 2017, 14:14
Tăriceanu, mesaj pentru elevi: Vă așteaptă, dragi elevi, un an în care veți dobândi noi cunoștinte

„Învățământul românesc are nevoie de noi toți, profesori, părinți, administrație locală și de toate instituțiile din județ și din țară: poliție, spital, biserică, agenți economici, guvern, parlament. Toți trebuie să punem umărul și sufletul pentru ca învățământul să fie așa cum ni-l dorim. Vă urez tuturor un an școlar frumos, cu rezultate cât mai bune de care să vă bucurați cu toții”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

El a adăugat că „noul an școlar începe cu speranțe, cu încredere și cu dorința de a învăța și de a reuși în viitor”.

„Vă așteaptă, dragi elevi, un an în care veți dobândi noi cunoștinte, un an pe care trebuie să îl tratați cu seriozitate. Nicolae Iorga spunea: ‘Școala este tot ce vezi și tot ce auzi. Ea trebuie să te învețe să fii propriul tău dascăl, cel mai bun și cel mai aspru’. Așadar, parafrazându-l pe marele om de cultură, vă invit, dragi elevi, să aveți încredere că ceea ce veți realiza în școală va însemna mult pentru viitorul vostru, iar aceasta trebuie să vă dea încredere deplină în puterile voastre. Drumul nu este deloc ușor și nici scurt, dar împreună cu profesorii voștri am convingerea că veți reuși să vă atingeți obiectivele în viață”, a mai scris președintele Senatului.