Tăriceanu o corectează pe Lia Olguţa Vasilescu în privinţa majorării salariilor: Etapizat, pentru ca bugetul să poată susţine efortul

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că Lia Olguţa Vasilescu, care a vorbit de dublarea salariilor, ”ar fi trebuit să facă o precizare - aceste majorări de salarii că nu vor fi făcute dintr-odată, pentru că, evident, bugetul cred că nu poate să susţină”.

06 mart. 2017, 13:16
Tăriceanu o corectează pe Lia Olguţa Vasilescu în privinţa majorării salariilor: Etapizat, pentru ca bugetul să poată susţine efortul

„Cred că în discuţia pe care şi eu am văzut-o, am citit câteva din declaraţiile doamnei ministru, ar fi trebuit o precizare pentru opinia publică – aceste majorări de salarii, bănuiesc, că nu vor fi făcute dintr-odată, pentru că, evident, bugetul cred că nu poate să susţină. Spun acest lucru cu o anumită rezervă pentru că nu m-am consultat cu doamna ministru. Bănuiesc că dânsa a discutat cu Ministerul de Finanţe pentru a vedea posibilităţile. Ştiu că, iniţial, când noi am discutat încă din legislatura trecută despre un proiect de lege de salarizare unică, am convenit că acest lucru se va face etapizat, în aşa fel încât evident efortul să poată să fie susţinut de buget”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Ministrul Municii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dubla.

„Suntem în discuţii pe legea salarizării unitare. De luni începem să avem întâlniri cu sindicatele, primele care vor intra la discuţii vor fi sindicatele din ordinea publică şi din sănătate. (…) Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu la postul de televiziune România TV.

Reprezentanţii ministerului au precizat pentru MEDIAFAX că majorările se vor face etapizat şi că nu este vorba despre o dublare pentru toate salariile, ci în funcţie de nivelul acestora. Spre exemplu, salariatului care are un venit de 3.900 lei.