Tăriceanu, reacţie neaşteptată legată de situaţia DNA. Ce spune despre revocarea lui Kovesi

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut, sâmbătă, că nu a discutat cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre raportul pe care îl va prezenta Parlamentului despre activitatea DNA şi decizia în privinţa şefei Direcţiei, Laura Codruţa Kovesi.

10 feb. 2018, 17:05
Tăriceanu, reacţie neaşteptată legată de situaţia DNA. Ce spune despre revocarea lui Kovesi

Călin Popescu-Tăriceanu A FOST Întrebat dacă Tudorel Toader l-a informat despre raportul privind DNA şi decizia pe care a luat-o în privinţa revocării şefei Direcţiei, Laura Codruţa Kovesi.

„Nu am avut o discuţie cu domnul Tudorel Toader, nu m-a informat personal. Această declaraţie am văzut-o doar în spaţiul public. În ciuda faptului că discutăm, ne întâlnim, această declaraţie am văzut-o doar în spaţiul public”, a răspuns Călin Popescu-Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: „Putem să luăm în considerare înfiinţarea unei comisii de anchetă privind SPP”

Ministrul Justiţiei a declarat, joi seară, că, în luna februarie, va prezenta în Parlament un raport complet pe baza datelor primite de la Ministerul Public, Tudorel Toader precizând că DNA este parţial eficientă, parţial nu, referindu-se, printre altele, la achitări.

Preşedintele Senatului a răspuns că decizia privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu este a Parlamentului, întrebat dacă aceasta ar trebui revocată după dosarul Microsoft: Întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi ar trebui revocată după dosarul Microsoft, liderul ALDE a răspuns: „Eu nu am suficiente date, decât cele pe care le văd în spaţiul public. Nu am acces nici la raportul Inspecţiei Judiciare calitatea de ministru să fac o analiză amănunţită şi nu mă pot pronunţa. Decizia nu stă sub nicio formă la Parlament. Să ştiţi că dosarul Microsoft nu e singurul eşec care practic face să se cutremure instituţia DNA. Mi se pare foarte grav ce s-a întâmplat pentru că acolo sunt o serie de persoane, pe care nu le cunosc numai eu, care cred că au fost acuzaţi pe nedrept, unii dintre ei. Concluziile sunt clare, nu s-au găsit probe acuzatoare şi dosarul a trenat destul de mult, iar oamenii aceia au avut de suferit, cel puţin în plan personal, profesional şi politic, dar nu este singura situaţie gravă din DNA”.

Tăriceanu a adăugat că aşteaptă raportul şi concluziile pe care le va prezenta ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, legat de activitatea DNA.

Dosarul Microsoft, cel mai mare dosar de corupţie din România, cu un număr record de foşti miniştri vizaţi, a fost finalizat, după cinci ani, fără ca demnitarii să fie judecaţi. Mai mult, au fost cercetaţi deşi termenul de anchetare a faptelor era expirat încă de acum patru ani. Şapte foşti miniştri au scăpat de orice acuzaţie.