Tarifele convorbirilor pe mobil în alte reţele vor scădea de la 1 mai 2018

Publicat: Vineri, 22 Decembrie 2017 14:21 // Actualizat: Vineri, 22 Decembrie 2017 14:23 // Sursa: romaniatv.net

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat vineri, în consultare publică, noile tarife pentru terminarea apelurilor la puncte mobile, propunând o scădere a nivelului acestora de la 0,96 la 0,84 eurocenţi pe minut, reducere care se va aplica din data de 1 mai 2018.

Terminarea apelurilor la puncte mobile înseamnă convorbirea de pe o reţea de telefonie pe altă reţea de telefonie mobilă, de exemplu de pe Orange pe Vodafone. Traifele facturate pentru astfel de servicii sunt „tarife pentru terminarea apelurilor la puncte mobile", au explicat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii ANCOM.

„Propun reducerea tarifelor de terminare a apelurilor la puncte mobile începând cu data de 1 mai 2018, de la 0,96 eurocenţi/minut la 0,84 eurocenţi/minut, tarif care va fi practicat până la data la care ANCOM va finaliza noul model de cost LRIC pur. Decizia Autorităţii vine ca urmare a dialogului cu Comisia Europeană pe această temă, dar şi ca urmare a faptului că actualul model de cost nu include tehnologia 4G/LTE, tehnologie care câştigă tot mai mult teren în România, aducând câştiguri de eficienţă", a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Astfel, tariful pentru terminarea apelurilor pe care îl vor practica cei cinci operatori de telefonie mobilă cu putere semnificativă pe piaţa terminării apelurilor în propriile reţele (Lycamobile SRL – operator de reţele mobile virtuale „complet", Orange România SA, RCS&RDS SA, Telekom Romania Mobile Communications SA şi, respectiv, Vodafone Romania SA) va fi, începând cu data de 1 mai 2018, 0,84 eurocenţi/minut, fără TVA.

Tarifele de terminare a apelurilor la puncte mobile în reţelele publice de telefonie pot fi consultate pe pagina de internet a ANCOM (www.ancom.org.ro), persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 31 ianuarie 2018, pe adresa sediului central al ANCOM din str. Delea Nouă nr. 2, sector 3, Bucureşti sau direct la registratura ANCOM. Observaţiile şi recomandările pot fi transmise şi prin fax la numărul +40.372.845.404 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ancom tarif convorbiri in alta retea
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6975
RON
19 Jan
noapte 0 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H