Tatăl tinerei ucise la metrou, primele declaraţii: „Nu este vina femeii care a împins-o”

Tatăl tinerei ucise la metrou face primele declarații. Distrus de durere, bărbatul a declarat că nu s-a putut uita la imagini. Acesta crede că este vina autorităților.  

RomaniaTV.net
13 dec. 2017, 10:01
Tatăl tinerei ucise la metrou, primele declaraţii: „Nu este vina femeii care a împins-o”

Alexandru Popescu, tatăl tinerei în vârstă de 25 de ani, ucisă în staţia de metrou Dristor 1, a declarat, pentru Mediafax,  că agresoare nu are ce să caute în libertate. ”Instituţiile statului să o ţină legată”, a spus bărbatul. 

Bărbatul a afirmat că nu ştie detalii despre evenimentul în urma căruia fiica sa, Alina Ciucu, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă, fiind împinsă în faţa metroului. Alexandru Popescu şi soţia acestuia se îndreaptă către Capitală, unde au fost chemaţi de anchetatori.

„Ştim şi noi exact ce ştie toată lumea, din presă: o bolnavă psihic a aruncat-o, a împins-o pe şină, în faţa metroului. Pe noi ne-au anunţat copiii, toţi copiii mei sunt la Bucureşti”, a declarat tatăl fetei ucise la metrou. 

Întrebat ce i-ar spune agresoarei fiicei sale, dacă s-ar afla faţă în faţă cu aceasta, bărbatul a afirmat că locul femeii este după gratii şi nu are ce să-i spună.

„Nu i-aş spune nimic. Instituţiile statului să o ţină legată, să o ţină închisă. Ea, de fapt, nu trebuie să stea printre noi”, a afirmat Popescu.

Anterior, tatăl victimei de la metrou declarase pentru Adevărul că „Nu am putut să mă uit la imagini. Este o adevărată tragedie ce s-a întâmplat, dar nu pot da vina nici pe femeia care a împins-o, am înţeles că era bolnavă psihic. Este vina autorităţilor”.

Alina Ciucu a fost crescută în comuna Ostroveni din judeţul Dolj, de o mătuşă. A făcut şcoala generală în localitate şi liceul la Craiova, plecând în Bucureşti pentru facultate. În Capitală, tânăra locuia cu prietenul ei.

Mărturii cutremurătoare ale mamei criminalei de la metrou. Cum a explicat gestul fiicei sale

La audieri, femeia care a împins o tânără în fața metroului, în stația Dristor 1, a fost incoerentă și nu a putut furniza anchetatorilor informații care să lămurească ce a motivat-o să comită crima. O ipoteză pe care se merge este că femeia a avut un conflict la serviciu, cu fosta ei șefă, iar din acest motiv ar fi prins ură pe femei, mai ales că a încercat să comită un gest similar asupra unei alte tinere, care a reușit să se salveze. Nu este exclus nici ca femeia să aibă probleme psihice.

Alina Ciucu, în vârstă de 25 de ani, din Craiova, şi-a pierdut viaţa marţi, 12 decembrie, în Bucureşti, după ce a fost împinsă în faţa trenului, în staţia de metrou Dristor. Tânăra nu a avut nicio şansă de supravieţuire.