Taxele şi impozitele locale în Capitală NU vor creşte din 2016

Taxele şi impozitele locale în Bucureşti nu vor creşte în anul 2016. Singura modificare va fi doar la impozitarea clădirilor. Acestea vor fi impozitate diferenţiat, în funcţie de destinaţia pe care o au.

07 oct. 2015, 14:41
Taxele şi impozitele locale în Capitală NU vor creşte din 2016

Proiectul de Hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale începând cu anul 2016 propune şi menţinerea la acelaşi nivel, de 10 la sută, a bonificaţiei acordate persoanelor fizice pentru plata cu anticipaţie. Singura modificare faţă de acest an o reprezintă faptul că, prin noul Codul fiscal, impozitarea clădirilor se face diferenţiat, în funcţie de destinaţia acestora.

Pentru clădiri cu destinaţie rezidenţială aflate în proprietatea persoanelor fizice impozitul va fi de 0,1 la sută din valoarea impozabilă, aceeaşi ca în anul 2015, iar pentru clădiri cu destinaţie nerezidenţială aflate în proprietatea persoanelor fizice se va plăti 0,2 la sută din valoarea impozabilă, această prevedere fiind introdusă prin noul Cod fiscal.

Pentru clădirile cu destinaţie rezidenţială proprietatea persoanelor juridice se va plăti 0,2 la sută din valoarea impozabilă, iar pentru clădiri proprietatea persoanelor juridice cu destinaţie nerezidenţială se va plăti 1,5 la sută din valoarea impozabilă, aceeaşi ca în anul 2015.

Proiectul de Hotărâre mai prevede că în Bucureşti taxa hotelieră va fi de 1 la sută, la fel ca în acest an, iar sumele încasate astfel vor fi utilizate pentru promovarea turismului.

Proiectul de Hotărâre este în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei şi prevede faptul că acestea vor rămâne la nivelul anului 2015.

Citeşte şi Anunţ important pentru locuitorii Sectorului 3. Vezi ce riscă cei care nu şi-au plătit taxele şi impozitele