Te pregăteşti să tai porcul şi să mănânci şorici? Vezi din ce este făcut şi ce se poate întâmpla cu tine dacă mănânci prea mult

Pe 20 decembrie, românii taie porcul şi încep pregătirile pentru Sărbători. Aveţi mare grijă încă ce consumaţi şi cât. Spre exemplu, şoriciul nu este mult diferit de pielea de la pui, iar nutriționiștii ne sfătuiesc să nu exagerăm cu mâncatul pentru că are multe calorii și se digeră greu.

20 dec. 2016, 06:02

„Şoriciul nu e bun din punct de vedere nutriţional. Are multe calorii, are proteine de slabă calitate şi se digeră foarte greu. Şoriciul este alcătuit din colagen. Nu este o proteină uşor digerabilă şi uşor asimilabilă. Nu ai conţinut de vitamine, nu ai nimic în el, doar puţin fier„, explică medicul nutriționist Ciprian Constantin.

Personele care se ştiu că au probeleme de sănătate trebuie să acorde o atenţie mai mare produselor consumate în perioada de Sărbători. Şoriciul în cantităţi mari poate face rău.

„După procesul de digestie de la nivelul tractului digestiv nu te alegi cu mare lucru, iar ceea ce se elimină de către organism poate duce la creşterea acidului uric. Hiperuricemia este o afecţiune relativ întâlnită la pacienţii de vârsta a II-a şi a III-a”, a mai explicat nutriţionistul.

Nutriționistul ne recomandă să consumăm undeva la 20 de grame pe zi. „Aceasta este porţia zilnică recomandată. 20 de grame înseamnă suprafaţa a două degete”, completează doctorul. 

Citeşte şi: Nutriţionist: Carnea roşie e cancerigenă şi terminaţi cu produsele lactate că nu fac bine

De asemenea, pomana porcului reprezintă unul dintre cele mai gustoase preparate culinare şi puţini sunt cei care rezistă unei astfel de tentaţii culinare. Servită cu mămăliguţă şi un pahar de pălincă, pomana porcului nu este recomandată persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, diabet, obezitate sau oricare altă boală cronică.

Citeşte şi De unde pot fi cumpăraţi BRAZII DE CRĂCIUN în Capitală

Şi asta nu e tot! Specialiştii avertizează şi, totodată, recomandă ca porcul să fie sacrificat când are 90-100 kg şi nu este plin de grăsime. Dacă provine de la animale tinere, este bogată în substanţe minerale, în special fosfor şi fier.

E recomandat ca înaintea sacrificării, cu o lună-două, porcului să i se dea să mănâce ghindă. Astfel, carnea lui devine bogată în Omega 3 şi acizi graşi nesaturaţi, iar pentru conţinutul de Omega 3, 6 şi 9, carnea acestui porc e recomandată şi cardiacilor.

Oboseala cronică poate fi rezultatul unui corp plin de toxine

Senzaţia de oboseală, nervozitatea, greaţa, problemele de digestie, acneea, pofta de dulciuri şi alimente grase sau dificultatea de a pierde în greutate sunt semne că organismul este încărcat cu toxine.

Oboseala cronică poate fi rezultatul unui corp plin de toxine, mai ales dacă programul de somn este unul normal, care ar trebui să dea organismului rezistență pentru întreaga zi. Oboseala apare pentru că trupul se luptă să scape de toate toxinele. Un supliment de cafea sau de dulciuri, substituți care dau impresia de energizare doar pe moment, nu face decât să înrăutățească situația. Creșterea rapidă în greutate ar putea fi un alt semnal de alarmă pe care corpul îl trage pentru a evidenția gradul mare de toxine din corp.

Pentru a scăpa de toxinele din corp există programe complete de detoxifiere, în care sunt incluse sesiuni de hidrocolonoterapie, terapii cu ozon, exfoliere, acupunctură, ventuze, hirudoterapie, drenajul limfatic.

Citeste aici: Toxinele din corp, extrem de periculoase. Nutriţionist: Colonul nostru arată ca ţevile de apă colmatate