Teheranul acuză Israelul de FURT şi TRAFIC cu NORI, pentru ca Iranul să nu aibă parte de ploaie

Un general a acuzat, Luni, Israelul că ar fi împiedicat căderile de ploaie peste Iran făcând "trafic cu nori" şi împiedicând astfel căderile de ploaie în Iran.

02 iul. 2018, 16:29
Teheranul acuză Israelul de FURT şi TRAFIC cu NORI, pentru ca Iranul să nu aibă parte de ploaie

„Schimbarea climatică din Iran este suspectă”, a declarat Generalul de Brigadă Gholam Reza Jalali, Comandantul Apărării Pasive iraniene în cadrul unui colocviu naţional privind protecţia populaţiilor, potrivit Isna. La ora actuală, Iranul se confruntă cu o secetă gravă.

„Ingerinţe străine sunt bănuite că ar fi jucat un rol privind schimbările climatice. Mai multe centre ştiinţifice ale ţării au făcut un studiu pe acest subiect, iar rezultatele acestora confirmă ipoteza”, a mai spus ofiţerul iranian. Potrivit studiilor făcute s-a dovedit că la o altitudine de 2.200 de metri, toată zona muntoasă dintre Afganistan şi Mediterana este acoperită de zăpadă, mai puţin Iranul, informează Belga.

Afirmaţiile generalului iranian, care bănuieşte „ingerinţe străine”, au fost contrazise de serviviile de meteorologie naţională, informează agenţia semi-oficială Isna. Generalul Jalali „are probabil documente despre acest subiect, dar potrivit datelor ştiinţifice meteorologie este, practic, imposibil ca o ţară să „fure” ninsoarea sau norii” altei ţări, a declarat directorul serviciile de meteorologie naţionale, Ahad Vazife, citat de Isna.