TENSIUNI în PNL. Iohannis, poftit SĂ SE RETRAGĂ din competiţia prezidenţială: Nu vă măsuraţi puterile cu Crin

Desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie, calitate pe care şi-o dispută Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, agită spiritele în partid. Liberalul Radu Zlati  îl invită pe Iohannis să se retragă din cursa pentru prezidenţiale, cerându-i să nu îşi măsoare puterile cu Crin Antonescu.

01 iul. 2014, 09:35
TENSIUNI în PNL. Iohannis, poftit SĂ SE RETRAGĂ din competiţia prezidenţială: Nu vă măsuraţi puterile cu Crin

Deputatul PNL de Cluj, Radu Zlati, a postat pe blogul personal „Invitaţie: Domnule Preşedinte Klaus Iohannis, îndrăzniţi mai mult!”, în care îi cere liderului actual al PNL să îndrăznească mai mult decât îi permit cei care „vor să lovească în Crin Antonescu sacrificându-l.

„Par mulţi, par mari, par importanţi, dar nu sunt nici mulţi, în niciun caz mari şi cu atât mai puţin importanţi – sunt doar uniţi şi hotărâţi să scape de dumneavoastră în maxim 4-5 luni.

Au convingerea că v-au găsit punctul slab – anume dorinţa cu orice preţ de a candida în toamnă, cu orice rezultat şi cu orice consecinţe – pentru a vă da ocazia să deziluzionaţi partidul într-o simetrie perfectă cu scorul uriaş cu care aţi fost votat preşedinte PNL.

Quintus: La Congres m-am regăsit într-o situaţie foarte PENIBILĂ. Sondajul pentru prezidenţiabil e ORIENTATIV

Demonstraţi-le şi demonstraţi-ne că nu au dreptate! Acel grup de oameni mici, cu aspiraţii mici, vrea să vă convingă că nu veţi putea fi niciodată un mare preşedinte al Partidului Naţional Liberal, un preşedinte de bătaie lungă şi pentru proiecte mari, un preşedinte care la un moment dat să devină premier. Şi, de ce nu, un premier care la următoarele alegeri prezidenţiale să poată candida cu şanse reale, nu închipuite, nu inventate, un candidat care să devină meritocratic preşedinte de ţară, eventual preluând prieteneşte cheile de la un alt mare preşedinte dat tot de PNL, Crin Antonescu – la fel cum tot prieteneşte sâmbătă aţi preluat cheile conducerii PNL de la acelaşi Crin Antonescu”, scrie Zlati.

Deputatul îi transmite lui Iohannis că ar trebui să rămână „prietenul lui Crin Antonescu” şi să refuze să devină „un preşedinte de partid care n-a apucat să dea nimic, dar cere totul, asociat cu nişte oameni care deşi sunt de-o viaţă în PNL, n-au avut să dea decât foarte puţin partidului, dar cer totul”.

Călin Popescu Tăriceanu: Sondajele arată că Antonescu e prăbuşit în sondaje. Iohannis stă mai bine

„Toate uneltirile şi negocierile de târg mizerabil care s-au făcut înainte de congres n-au vizat decât funcţiile de vicepreşedinţi, alegerea dumneavoastră ca preşedinte al PNL nu este rodul acelor manevre murdare, nu le datoraţi nimic trăgătorilor de sfori. Alegerea dumneavoastră ca preşedinte al PNL este rodul prieteniei cu Crin Antonescu şi rodul încrederii bazei partidului. Vă invităm să rămâneţi alături de Crin Antonescu şi alături de oamenii mulţi şi curaţi, care vă susţin întotdeauna luaţi împreună şi niciodată luaţi separat. Desprindeţi-vă acum de cei care v-au înconjurat ca să vă ia oxigenul şi care deşi nu vă pot face preşedintele României, cu siguranţă vă pot face nimic”.

Zlati mai susţine că Iohannis trebuie să evite „împărţirea apelor” în PNL care ar rezulta în urma competiţiei interne dintre el şi Crin Antonescu.

Antonescu vs Iohannis: Candidatul PNL la prezidenţiale, desemnat pe baza unui SONDAJ DE OPINIE

Faceţi-ne şi faceţi-vă un bine: nu ne daţi de ales! Nu vă măsuraţi puterile cu Crin Antonescu, măsuraţi-vi-le împreună cu Crin Antonescu. Fiţi dumneavoastră întâiul susţinător al lui Crin Antonescu în campania pentru prezidenţiale, aşa cum Crin Antonescu a fost prima voce care în 2009, când nimeni nu mai vedea soluţii, a strigat „Klaus Johannis premier!” şi prima voce care în 2014 a strigat „Klaus Johannis preşedinte al PNL!„, conchide Zlati.

Crin Antonescu a revenit sâmbătă asupra deciziei de a candida la alegerile prezidenţiale. Preşedintele PNL, Klaus Johannis, a retras din Congres propunerea de rezoluţie privind desemnarea candidatului partidului pentru Cotroceni, după ce în această cursă au intrat el şi Crin Antonescu.

Şedinţa noului Birou Politic Naţional al PNL a fost convocată pentru marţi după-amiază. Liberalii urmează să decidă comandarea sondajului prin care se va decide, la nivelul Delegaţiei Permanente, cine va fi candidatul PNL la Preşedinţie, Klaus Iohannis sau Crin Antonescu.

Vicepreşedintele liberal, Cristian Buican, a explicat, pentru Agerpres, că prezidenţiabilul PNL va fi desemnat în următoarele două săptămâni în urma unei dezbateri publice şi a unui studiu sociologic.

Crin Antonescu: Nu sunt candidatul nimănui la alegerile prezidenţiale. Dar sunt gata s-o fac