Teodorovici exclude posibilitatea apariţiei unei crize financiare şi a tăierii veniturilor populaţiei: „Mai bine îmi tai eu mâna”

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, dă asigurări că România nu ar putea fi afectată de o nouă criză economico-financiară, cum s-a întâmplat după 2009. În plus, acesta susţine că actualul Guvern şi PSD nu vor lua niciodată decizia de a tăia din veniturile românilor, ci ”mai degrabă îşi taie el o mână”.

04 mart. 2018, 19:20
Teodorovici exclude posibilitatea apariţiei unei crize financiare şi a tăierii veniturilor populaţiei: „Mai bine îmi tai eu mâna”

”Crize care să afecteze atât de mult România nu vor fi, asta sigur. Sigur! Cei care sunt în această zonă economică pot zice: Domnule, nu ai cum să spui tu sigur. Eu spun că nu vor fi. În al doilea rând, statul va asigura partea de pensii, deci partea de venituri pentru populaţie. Repet, nu are cum”, a declarat duminică seara ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, la Antena 3, întrebat ce s-ar putea întâmpla dacă ar veni o nouă criză economică.

El a subliniat că niciodată acest Guvernul sau PSD nu vor ajunge la decizia de a tăia din veniturile românilor, cum s-a întâmplat în 2010. ”Eu nu am cum să o fac, mai bine îmi tai o mână eu. Cum să laşi omul fără venituri?”, se întreabă Teodorovici.

 Citeşte şi: Declaraţia Unică de venituri. Peste un milion de români trebuie să completeze noul formular pentru ANAF

Ministerul Finanţelor a publicat proiectul Declaraţiei Unice prin care contribuabilii din şase categorii vor depune un singur formular la Fisc, raportându-şi veniturile şi oferind astfel baza de calcul pentru impozitul pe venit şi pentru contribuţiile sociale. Este înlocuit inclusiv Formularul 600.

Noul formular înlocuieşte declaraţiile D200 – veniturile realizate din România D201 – veniturile realizate din străinătate, D220 – venitul estimat/norma de venit, D221 – norme de venit în agricultură, D600 – venitul care reprezintă baza pentru contribuţiile de asigurări (CAS), D604 – stabilirea contribuţiile de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru persoanele fără venit şi D605 – stoparea CASS pentru persoanele fără venit.

Cele șapte declarații se comasează într-una singură și se depune la un singur termen. Este o singură pagină. Am estimat un milion de contribuabuli care trebuie să depună această declarație. Un singur termen de depunere, un singur termen de plată. Se schimbă câteva lucruri esențiale: Devii asigurat medical la momentul în care depui formularul și nu la momentul în care plătești. Îți asumi că ești asigurat medical”, a declarat ministrul Finanţelor la Antena3.