Terapia cu lipitori. Beneficiile uluitoare ale hiruloterapiei

Inca din cele mai vechi timpuri, lipitorile au fost folosite pentru a trata diverse boli. Se presupune ca acestea extrag sangele cu impuritati si corpul se va vindeca mai repede.

21 sept. 2017, 05:43
Terapia cu lipitori. Beneficiile uluitoare ale hiruloterapiei

Iata care sunt beneficiile uluitoare ale hiruloterapiei, pentru care terapia cu lipitori este folosita inca si in zilele noastre.

Tratarea bolilor vasculare si cardiovasculare
Saliva lipitorilor contine peste 100 de substante bioactive. Unele dintre acestea sunt hirudina si calina, care actioneaza ca agenti anticoagulanti si inhibitori pentru formarea cheagurilor de sange. Alti compusi din saliva lipitorilor ajuta la dilatarea vaselor de sange, la subtierea sangelui, facandu-l mai putin vascos.

Hirudina ii ajuta si pe cei care sufera de boli cardiovasculare, gratie efectelor sale anticoagulante. Tratamentul cu lipitori poate fi recomandat dupa ce o persoana a suferit un atac de cord sau un accident vascular.

Proprietatile antiinflamatorii si anticongestionante pe care le contine saliva lipitorilor sunt de folos si in cazul pacientilor care sufera de hipertensiune arteriala, reducandu-se presiunea sistolica si diastolica.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.