Theresa May acuză UE că vrea să influenţeze rezultatele în alegerile din Marea Britanie

Theresa May, premierul Marii Britanii, a acuzat politicienii şi oficialii europeni că încearcă să influenţeze rezultatele alegerilor naţionale din 8 iunie lansând ameninţări legate de Brexit, informează Reuters.

04 mai 2017, 12:51
Theresa May acuză UE că vrea să influenţeze rezultatele în alegerile din Marea Britanie

May, al cărui Partid Conservator conduce în sondaje în faţa opoziţiei, Partidul Laburist, a elaborat alegerile timpurii ca o oportunitate de a consolida poziţia sa în faţa viitoarelor negocieri în privinţa ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Dând o declaraţie în faţa biroului său din Downing Street, după vizita Reginei Elisabeta pentru a marca dizolvarea Parlamentului, începutul formal al campaniei electorale, May a afirmat că anumiţi politicieni de la Bruxelles nu doresc ca negocierile pentru Brexit să aibă succes, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Michel Barnier afirmă că Marea Britanie trebuie să îşi onoreze toate obligaţiile ca stat membru al UE

”Poziţia Marii Britanii în cadrul negocierilor pentru Brexit a fost prost interpretată în presa continentală, poziţia negociativă a Comisiei Europene a devenit mai dură, politicienii şi oficialii europeni lansând ameninţări împotriva Marii Britanii”, a spus premierul britanic.