Ţi-ai pierdut telefonul Android? Google ţi-l găseşte printr-un singur click

Google a adăugat serviciul de localizare "find my phone" în cadrul celei mai recente actualizări a aplicaţiei pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android.

RomaniaTV.net
17 apr. 2015, 12:44
Ţi-ai pierdut telefonul Android? Google ţi-l găseşte printr-un singur click

Pentru a-şi găsi telefonul, tot ce trebuie să facă un utilizator trebuie să tasteze „find my phone” în câmpul de căutare din Google.

Pentru ca serviciul să funcţioneze, trebuie ca utilizatorul să se fi autentificat anterior pe dispozitivul cu Android folosind contul de Google şi să aibă instalată cea mai recentă variantă a aplicaţiei Google. În cazul în care dispozitivul mobil a fost pierdut sau uitat, utilizatorul poate folosi orice browser, de pe orice calculator sau dispozitiv mobil, pentru a intra pe pagina www.google.com unde se va autentifica folosind acelaşi cont utilizat şi pe dispozitivul mobil pierdut, şi va efectua o căutare folosind termenii „find my phone”.

Citeşte şi Cum vrea Google să mărească autonomia dispozitivelor mobile

Browserul va afişa o fereastră din Google Maps (serviciul de hărţi al motorului de căutare), pe care va fi marcată poziţia geografică a telefonului mobil, cu condiţia ca dispozitivul să fie încă pornit şi să aibă o conexiune funcţională la internet, scrie digi24.ro.

Serviciul de localizare oferă apoi posibilitatea de a declanşa soneria telefonului, în cazul în care dispozitivul este în apropiere, dar utilizatorul nu îl vede, pentru a-l ajuta pe acesta să-l găsească.