Tiberiu Niţu: Traian Băsescu a sunat la cabinet după SECHESTRUL de la Nana

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat, miercuri, că fostul preşedinte Traian Băsescu a sunat la cabinetul său, după ce a fost pus sechestru pe terenurile deţinute de fiica fostului şef al statului, la Nana. 

18 mart. 2015, 07:58
Tiberiu Niţu: Traian Băsescu a sunat la cabinet după SECHESTRUL de la Nana

Întrebat de jurnalişti dacă Traian Băsescu l-a sunat după ce s-a pus sechestru pe terenurile de la Nana, Tiberiu Niţu a declarat: „Da, a sunat la cabinet.”

Citeşte şi: DOSARUL NANA. Parchetul General a început urmărirea penală împotriva a 11 persoane

Procurorul general a adăugat că nu ştie motivul pentru care a fost sunat şi că, de fapt, nu a purtat nicio discuţie cu fostul şef de stat.

„Cel care iniţiază un apel ştie de ce îl iniţiază şi pentru ce. Nu am răspuns. Nu am avut nicio discuţie cu dumnealui”, a precizat Tiberiu Niţu, înaintea şedinţei secţiei pentru procurori a CSM.

 

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală în 134 martie împotriva a 11 persoane în dosarul care are ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana.

Citeşte şi: Terenul de la Nana al familiei Băsescu rămâne sub SECHESTRU. Ce au decis judecătorii

Ioana Băsescu are terenul de la Nana pus sub sechestru, în aceeaşi situaţie aflându-se peste 100 de săteni. Decizia a fost luată în dosarul în care procurorii cercetează modul în care s-au făcut retrocedările de terenuri din comuna din Călăraşi.