Ţiganul român de 16 ani, ajuns în comă la un spital din Paris, abandonat de părinţi

Ţiganul român de 16 ani, care a ajuns în comă la un spital din Paris, nu este vizitat de părinţi. Aceştia se tem că vor fi linşati de francezi şi şi-au lăsat copilul singur. Băiatul era cunoscut pentru mai multe furturi pe care le-a comis, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
18 iun. 2014, 13:54
Ţiganul român de 16 ani, ajuns în comă la un spital din Paris, abandonat de părinţi

Ţiganul român de 16 ani care a ajuns în comă la un spital din Paris, nu este vizitat de părinţi. Familia adolescentului se teme să meargă la el la spital, de teamă să nu fie linşaţi de francezii care l-au băgat pe acesta în comă.

Darius, un rom în vârstă de 16 ani, trăia împreună cu familia sa şi cu alţi romi într-o casă dezafectată pe care romii au transformat-o în tabără la Pierrefitte-sur-Seine, un oraş din suburbiile Parisului. Conform unei surse poliţieneşti, mai multe persoane l-au luat cu forţa din tabără şi l-au dus apoi într-o pivniţă, unde s-a produs agresiunea. Vineri seara târziu el a fost găsit abandonat în stare de inconştienţă într-un cărucior de supermarket.

Potrivit elementelor preliminare ale anchetei, adolescentul a fost răpit din faţa apropiaţilor săi, care s-au speriat la vederea tinerilor agresori al căror ‘număr nu este încă cunoscut’, a mai spus Sylvie Moisson.

În aceeaşi zi, în oraş a avut loc un furt dintr-o locuinţă. ‘Prada s-a redus la doar câteva bijuterii pentru că autorul a fost pus pe fugă de un tânăr. Acesta a oferit o descriere ce ar putea corespunde tânărului vânat, răpit, sechestrat, bătut şi lăsat să moară nu departe de locul răpirii’, a precizat procurorul, avansând scenariul unor ‘represalii’ bazate pe ‘zvonuri’.

Lovit în numeroase rânduri la cap şi având echimoze la mâini şi la genunchi, Darius este spitalizat de vineri seară în secţia de reanimare şi prezintă ‘leziuni craniene şi cerebrale importante ce îi afectează pronosticul vital. Corpul medical nu se poate pronunţa încă asupra evoluţiei stării sale de sănătate’, a explicat Moisson.