Tinde să devină fenomen: Ţările BOGATE au tot mai mulţi COPII SĂRACI

Unicef afirmă într-un nou raport că 76,5 milioane de copii trăiesc în sărăcie în cele mai bogate 41 de ţări ale lumii, organizaţia atrăgând atenţia că aceste state nu iau măsurile necesare pentru a lupta împotriva sărăciei în rândul copiilor, informează marţi site-ul focusur.fr, citată de Agerpres.

28 oct. 2014, 18:18
Tinde să devină fenomen: Ţările BOGATE au tot mai mulţi COPII SĂRACI

Numărul copiilor săraci a crescut foarte mult în ţările bogate, potrivit unui raport al Unicef. În patru ani, arată raportul, în 23 dintre cele mai bogate 41 de ţări ale lumii, sărăcia monetară în rândul copiilor a crescut.

Ţările cele mai afectate se află în sudul Europei (Spania, Grecia, Italia), ţările baltice, Irlanda, Islanda şi Luxemburg. În total, numărul copiilor afectaţi de sărăcie în timpul crizei financiare depăşeşte cu 2,6 milioane numărul copiilor care au ieşit din sărăcie din anul 2008 (6,6 milioane faţă de 4 milioane), precizează Unicef.

Citeşte şi Raport îngrijorător UNICEF: Copiii din România sunt săraci, bătuţi şi nu fac mişcare

Potrivit raportului organizaţiei, în cazul Franţei rata sărăciei în rândul copiilor a crescut de la 15,6% la 18,6%,  ceea ce reprezintă ‘o creştere netă cu 440.000 de copii săraci’, potrivit Unicef. ‘Capacitatea guvernelor de a reduce sărăcia în rândul copiilor s-a redus’, subliniază raportul, care vizează şi Franţa.

Citeşte şi UNICEF: 8% dintre minorii din România trăiesc într-o sărăcie severă, cu mai puţin de 15 lei pe zi

‘Lipsa de răspuns’ a statelor ‘ar putea avea consecinţe negative pe termen lung asupra societăţilor’, afirmă ONU. Numărul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 ani care nu merg la şcoală, nu sunt angrenaţi într-o formă de pregătire profesională sau care nu lucrează a crescut cu aproximativ 30% în Croaţia, Cipru, Grecia, Italia şi România, şi cu 11,2 % în Franţa, potrivit ONU.