Ţiriac, declaraţie BOMBĂ: „Halep a fost furată în finala cu Sharapova de la Roland Garros 2014!”

Ion Tiriac a criticat faptul ca la Roland Garros nu se foloseste sistemul hawk-eye (reluarile fazelor controvesate) si spune ca Simona Halep ar fi castigat finala din 2014 cu Maria Sharapova daca nu ar fi fos furata de un punct foarte important.

05 iun. 2017, 08:57
Ţiriac, declaraţie BOMBĂ: „Halep a fost furată în finala cu Sharapova de la Roland Garros 2014!”

Ion Tiriac a criticat lipsa de viziune a sefilor tenisului mondial.

„Mi se pare ridicol ca la Roland Garros nu se foloseste sistemul hawk-eye! Halep, in finala cu Sharapova din 2014, a fost furata! A pierdut un punct in setul decisiv! Daca aveam hawk-eye, Simona castiga Roland Garros si astfel i se schimba toata viata!”, a spus Tiriac intr-un interviu pentru Le Monde.

Ion Tiriac a explicat ce schimbari ar face in tenis daca ar avea putere: „Trebuie sa schimbam marimea mingilor, sa le facem cu 10-15% mai mari, astfel incat jocul sa fie mai lent, iar jucatorii talentati sa iasa la lumina. Ar fi preferabil sa schimbam si sistemul de punctaj. Spre exemplu, sa eliminam sistemul cu avantaj. Ar trebui permis un singur serviciu. Timpul efectiv al unui meci de la Roland Garros este 32% din intreaga durata. Asta inseamna ca in restul timpului stam si asteptam. Poate ca ar trebui sa punem un cronometru ca la baschet cand serveste un jucator, deoarece mereu se depasesc cele 20 de secunde”.

In 2012, Ion Tiriac a implementat sistemul zgurii albastre la Madrid, insa a fost un esec si a fost nevoit sa abandoneze dupa doar un an.