Titus Corlăţean: „Dosarul aderării României la Schengen riscă să devină o poveste fără sfârşit”

Senatorul Titus Corlăţean a declarat că nu este "o surpriză" faptul că subiectul aderării României şi Bulgariei la Schengen nu a fost introdus pe agenda reuniunii de joi a miniştrilor europeni de Interne, de la Luxemburg.

05 oct. 2015, 07:49
Titus Corlăţean: „Dosarul aderării României la Schengen riscă să devină o poveste fără sfârşit”

Titus Corlăţean, care este preşedintele comisiei speciale a Parlamentului pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, a spus că „dosarul aderării României la Schengen riscă să devină, din păcate, o poveste fără sfârşit”, potrivit rfi.ro.

Asta înseamnă că nu a existat un consens sau o unanimitate pentru înscrierea pe ordinea de zi finală a acestui subiect. Până la urmă, în contextul actual generat de această bulversare la nivel european din cauza valului migratoriu fără precedent pe care îl cunoaştem, n-ar trebui să fie chiar o surpriză„, a declarat Titus Corlăţean.

Din păcate, fereastra de oportunitate care apăruse, spun eu, din nou, în prima jumătate a acestui an, datorită evenimentelor cunoscute, a generat multă bulversare această evoluţie, a generat mutaţii la nivelul poziţiilor unor capitale pe tema de ansamblu legată de Spaţiul Schengen şi am auzit voci politice importante în Uniunea Europeană, care puneau sub semnul întrebării existenţa însăşi a Spaţiului Schengen. Aşa că nu este chiar o surpriză„, spune fostul ministru de Externe.

Şi premierul Victor Ponta a dat de înţeles, recent, că România nu va intra în Spaţiul Schengen nici după întâlnirea miniştrilor europeni de Interne din această săptămână.