Topul celor mai frumoase cântece de Crăciun din toate timpurile

Crăciunul este perioada anului în care suntem mai buni şi mai atenţi cu cei din jur. Până şi preferinţele muzicale se schimbă, oamenii începând să asculte muzică de sărbătoare. Cu toate că în fiecare an apar noi şi noi cântece de Crăciun, topul celor mai ascultate melodii din toate timpurile se schimbă foarte rar.
Romania TV
24 dec. 2012, 17:45
Topul celor mai frumoase cântece de Crăciun din toate timpurile

Muzica de sărbătoare crează o stare specială oricui o ascultă, mai ales dacă este completată de mirosul de brad şi de mâncare tradiţională. Topul adună muzică din toată lumea, în limbi diferite, care au un singur numitor comun, sentimentul că totul este mai frumos în pragul sărbătorilor. Cele zece melodii alese vă vor umple inima de bucurie şi vă vor face să aşteptaţi cu nerăbdare venirea Crăciunului. Anumite cântece au fost folosite drept coloană sonoră pentru cele mai bune filme de Crăciun din toate timpurile. Acesta este şi motivul pentru care încă rezistă în top, ascultătorul putând să identifice versurile cu imagini din film.

Începem acest top cu numărul 10, „Christmas Eve/Sarajevo 12/24” un colind cântat de Orchestra Trans-Siberiană. Melodia a apărut în 1996, pe albumul de debut al orchesterei şi vorbeşte despre un violoncelist ce cântă un colind uitat de Crăciun în oraşul Sarajevo.

Locul 9 este ocupat de „The Christmas Song”, cunoscut şi sub numele de „Merry Christmas to You”, interpretat de Mel Torme şi de Nat King Cole.

Locul 8 este „Sleigh Ride”, un colind foarte cunoscut, foarte ascultat în prag de sărbătoare. Harry Connick Jr. înterpreteză acest cântec cu succes.

Locul 7 este ocupat de „Feliz Navidad”, melodie apărută în 1970, şi interpretată de Jose Feliciano. Melodia scrisă în spaniolă, are un succes teribil atât în ţările de orgine spaniolă, cât şi în America.


„It’s Beginning to Look A Lot Like Christmas”, aflată pe locul 6, şi-a câştigat reputaţia de unul dintre cele mai frumoase colinde după ce a fost preluat de aproape toate corurile de liceeni din America. Varianta cântată de Bring Crosby, un adevărat geniu în materie de cântece de Crăciun, este cea mai ascultată.

„Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow” interpretat de Dean Martin ocupă locul 5. Linia melodică, extrem de uşor de fredonat alături de versurile simple şi pline de pasiune fac din melodie o sărbătoare în sine atunci când este ascultată. Deoarece poate fi cântat şi în grup, melodia are o atracţie şi mai mare la public.

Mariah Carey ocupă locul 4 cu „All I Want For Christmas Is You”, melodie apărută în 1994. În prezent melodia se află şi în top 100 cele mai ascultate hituri de pe Youtube.


Podiumul începe cu melodia „I’ll Be Home for Christmas” înregistrată de Bing Crosby, la începutul celui De-Al Doilea Război Mondial. Impactul emoţional pe care l-a avut asupra soldaţilor şi familiilor acestora încă îl păstrează în top, pe locul 3.

Locul  doi îi revine lui Bobby Helms, cu melodia Jingle Bell Rock un popular cântec de sărbătoare apărut în 1957. De la apariţia lui, nu a trecut un singur Crăciun în care această melodie să nu fie ascultată la radio.

„White Christmas” interpretat de Bing Crosby este considerat cel mai bun cântec de Crăciun din toate timpurile. Această melodie se află pe primul loc în topul vânzărilor şi motivul este unul foarte  întemeiat. Apărută în 1954, pe coloana sonoră a filmului cu acelaşi nume, continuă să fie la fel de ascultat după mai bine de 58 de ani de la apariţie.

 

Fanii #rtv.net# au fost întrebaţi în urma unui sondaj pe Facebook care este melodia lor preferată. Potrivit rezultatelor, peste 30% dintre participanţi au ales piesa „Last Christmas” interpretată de trupa britanică Wham! în anul 1984 drept melodia lor preferată în pragul sărbătorilor de iarnă.

Locurile doi şi trei au fost surprinzătoare, colindele lui Ştefan Hruşcă au detaşat cu câteva voturi melodia lui Mariah Carey „All I want for Christmas”. 

 

 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Cum a reacționat acesta, la ieșirea din închisoare
Fanatik.ro
Locul de muncă unde poți câștiga lejer 7.000 de lei pe lună. Zeci de posturi sunt disponibile în România, în mai multe orașe
Capital.ro
Imposibil pentru toți cei care locuiesc la BLOC. Ordinul UE devine lege în România
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Au început lucrările la cele mai lungi tuneluri din România! Pe unde vor trece
Adevarul
Atacuri dure ale lui Edgodan la adresa Israelului: „O amenințare pentru întreaga umanitate”. Netanyahu, un „vampir”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Delicioasă și ușor de preparat. Rețetă de plăcintă cu iaurt grecesc și stafide
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Cancan.ro
Câți euro a primit Sorin Pușcașu pentru cele 19 săptămâni la Survivor All Stars. Îi datorează o parte din bani lui Zmărăndescu!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A fost găsită o grenadă acasă la părinții Andreei Tonciu! Mama vedetei a făcut dezvăluiri, în exclusivitate, la „Follow us!”: „Este șocul vieții noastre”
Capital.ro
Devine obligatoriu pe toate drumurile din România. Poliția rutieră verifică o dată la 12 luni
StirileBZI
Salariul minim pe economie va crește de la 1 iulie: Câți bani vor primi peste un milion de români
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
A fost CUTREMUR în ROMÂNIA! L-ați SIMȚIT?
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'