Ultimele cuvinte ale militarilor ucraineni de pe Insula Şerpilor înainte de bombardamentul navelor ruseşti. Toți soldații au fost uciși, iar insula ocupată

Rusia a reuşit să captureze Insula Şerpilor, joi, 24 februarie, în prima zi de război în Ucraina. 13 grăniceri ucraineni au fost ucişi în urma bombardamentelor intense desfăşurate de navele militare ruseşti, la mai puţin de 50 de kilometri de România.

25 feb. 2022, 09:22
Ultimele cuvinte ale militarilor ucraineni de pe Insula Şerpilor înainte de bombardamentul navelor ruseşti. Toți soldații au fost uciși, iar insula ocupată

Pe internet a apărut o înregistrare ce ar conţine ultimele cuvinte ale militarilor ucraineni de pe Insula Şerpilor înainte de bombardamentul navelor ruseşti. Două nave de război ale Flotei ruse din Marea Neagră – „Moskva” şi „Vasili Bâkov” – s-au aflat în apropierea insulei, potrivit Serviciului ucrainean pentru frontieră, citat de Agerpres.

„Inamicul a încercat în mod repetat în zadar să-i intimideze pe grănicerii ucraineni de pe insulă, cerându-le să capituleze. Grăniceri şi militari ai armatei ucrainene au ripostat cu îndârjire”, se menţiona în comunicatul citat.

Citeşte şi: Zelenski acuză Occidentul: „Ucraina a fost lăsată să se apere singură în faţa atacurilor ruseşti”

Ultimele cuvinte ale militarilor ucraineni de pe Insula Şerpilor înainte de bombardamentul navelor ruseşti. Răspunsul sfidător pe care i-au dat inamicului

Portalul Lb.ua relata că „agresorul s-a folosit de un canal de comunicare internaţional pentru siguranţa navigaţiei pentru a le transmite grănicerilor ucraineni să capituleze.

Potrivit presupusului schimb audio, ofițerul rus spune: „Aceasta este o navă de război militară. Aceasta este o navă de război militară rusă. Vă sugerez să vă lăsați armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victime inutile. În caz contrar, veți fi bombardați”.

Presupusul răspuns de la un soldat ucrainean: „Navă de război rusească, du-te naibii”.

Treisprezece grăniceri ucraineni au fost ucişi în urma bombardamentelor intense desfăşurate de nave ruseşti asupra Insulei Şerpilor în cursul zilei de joi, prima zi a invaziei Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gheraşcenko, citat de LB.ua şi Gordon.ua.

„Toți polițiștii de frontieră au murit eroic, dar nu au cedat. Li se va acorda titlul de Erou al Ucrainei postum”, a spus președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

Ministerul ucrainean de Interne a anunţat că Insula Şerpilor a fost capturată de Rusia.

„Conform informaţiilor de care dispunem în prezent, insula Şerpilor din Marea Neagră a fost capturată de către ocupanţii ruşi”, a anunţat în cursul serii de joi Serviciul ucrainean pentru frontieră într-un comunicat pe pagina sa oficială de Facebook, potrivit căruia întreaga infrastructură de pe insulă a fost distrusă în urma bombardamentelor

Insula Şerpilor din Marea Neagră, clasificată drept „stâncă” în sensul Convenţiei de la Montego Bay privind Dreptul Mării din cauza lipsei de surse proprii de apă potabilă, se află la 45 de km de ţărmurile României şi Ucrainei.

Citeşte şi: Kievul, vizat de tiruri de rachetă. Atacuri în mai multe oraşe ucrainene pentru a doua zi consecutiv. Sirenele sună în continuu. Zelenski: Zelenski: Eu sunt ținta numărul unu. Voi rămâne aici